Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/04/2019

The Grinch

Ook al is de kerstperiode alweer achter ons, de animatiefilm The Grinchvan Dr. Seuss geeft je het kerstgevoel in het voorjaar. Deze keer zien we hoe de Grinch wederom probeert om kerst te stelen uit whoville. Alleen als hij kennismaakt met het meisje Cindy-Lou Who(Cameron Seely) begint hij zich anders te gedragen. Geregisseerd door Yarrow Cheney en Scott Mosier.
De makers van onder andere The Minionsen Verschrikkelijke Ikkebrengen de Grinch (Benedict Cumberbatch) opnieuw tot leven. We zien hoe dit mopperige groene mannetje omgaat met zijn omgeving, zijn trouwe viervoter en de inwoners van whoville. Waarbij we eigenlijk steeds meer te weten komen, waarom hij eigenlijk een hekel aan iedereen heeft en het kerstfeest in het bijzonder.
 
Avontuurlijk
De animatie ziet er erg goed uit en de stemmencast past perfect bij elk personage. Acteur Benedict Cumberbatch als meneer Grinch geeft hem voldoende gestalte. Zelfs zanger en producent Pharrell Williams heeft zijn stem geleend aan de verteller van het verhaal. Dit pakt goed uit, zijn stem is prima om een verhaal van te horen. 
 
De muziek is uit de handen van componist Danny Elfman gekomen en dat hoor je zeker. Zijn stijl past prima bij deze film en zorgt voor voldoende muzikale omlijsting per scène. Het is een frisse, avontuurlijke en vlot vertelt verhaal geworden voor jong en oud. Waarbij er voor de volwassenen ook voldoende valt te lachen.
 
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra's, waaronder drie mini films, een kijkje achter de schermen, gadgets, muziekvideo's en veel meer. Veel kijkplezier!
 
In de Nederlandse versie zijn onder andere te horen Carlo Boshard, Kee Derwig, Ilse Warringa, Murth Mossel, Karin Bloemen, Matheu Hinzen en Roman Derwig.


DVD

03/04/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Nederlands

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.