Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/09/2018

The Gringo

De komische-actiefilm The Gringovan regisseur Nash Edgerton brengt een origineel verhaal waarin een manager van een farmaceutisch bedrijf erachter komt dat zijn baan op de tocht staat. Tijdens een zakenreis naar Mexico besluit hij om zijn eigen ontvoering in scene te zetten om zo van zijn bazen losgeld te kunnen ontvangen. Met in de hoofdrol David Oyelowo, Charlize Theron en Amanda Seyfried.
Zodra Richard Rusk (Joel Edgerton) en zijn zakenpartner Eliane Markinson (Charlize Theron) door hun manager Harold Soyinka (David Oyelowo) gebeld. Hij vertelt hun dat hij is ontvoerd en er losgeld betaald moet worden. Alleen Richard en Eliane zijn daar niet blij mee. Direct zoeken zij uit of er een bedrijfsverzekering is die dit dekt. 
 
Opgejaagd
Alleen als ze te weten komen dat het beter is als Harold vermoord wordt, is de veiligheid van hem niet meer gewaarborgd. Daarnaast komt Harold verzuilt in de drugswereld en zal hij opgejaagd worden door een huurmoordenaar. Parallel daarna zien we nog een jong stel Sunny (Amanda Seyfried) en Miles (Harry Treadaway) die in contact komen met Harold, maar een geheel andere agenda hebben. Deze bijkomstigheden leveren interessante scenes op en een verrassent eind.
 
Het is Nash Edgerton gelukt om verschillende verhaallijnen bij elkaar te brengen door middel van de hoofdrolspelers. Er ontstaat een spannend verhaal met veel komische dialogen. The Gringois gewoon een zwarte-komedie waarin de kijker zich zeker niet verveelt. Het verhaal introduceert veel personages en je komt steeds meer te weten hoe de onderlinge relaties liggen. 
 
Realistisch
De cast speelt overtuigend. Met name David Oyelowo laat zich van zijn beste kant zien. Daarnaast is Charlize Theron een echte femme fatale en zorgt Joel Edgerton voor de nodige sturing en harde hand. Hij is tevens de broer van Nash en hebben al eerder samen gewerkt. De Mexicaanse cast spreekt hoofdzakelijk in het Spaans en dat zorgt voor een realistisch beeld. 
 
Het blijft puur en origineel. Dat geeft deze film dan ook de kracht die het nodig heeft en maakt het sterk. Je zal geen spijt krijgen bij het zien van deze film. De Blu-ray bevat naast de film helaas geen extra’s.


Blu-ray

11/09/2018

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels DTS-HD 5.1, Frans Dolby Digital 5.1

Nederlands, Engels, Frans

Plaats uw reactie

richeventyar op 24/09/2018

Мы подберем для Вас лучшего специалиста для вашего праздника и уложимся в ваш бюджет - richeventyar.ru

ведущий на свадьбу и
проведение мероприятий
Мы знаем их слабые и сильные стоороны и мы поможем вам выбрать лучшего!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.