Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
12/08/2020

The Invisible Man

In 1933 werd de eerste filmversie van de onzichtbare man geïntroduceerd. Nu anno 2020 is het thema nog steeds actueel. Deze keer heeft regisseur en scriptschrijver Leigh Whannell een moderne versie van The Invisible Man gemaakt. Hierin zien we hoe de moderne vrouw Cecilia Kass (Elisabeth Moss) en tevens vriendin van de high-tech ontwikkelaar Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) geen fijn leven met hem heeft. Hij bepaalt met name haar leven en tevens haar garderobe. Ze bedenkt een plan om te ontsnappen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver H. G.Wells.
Als ze weet te ontkomen kan ze bij James Lanier (Aldis Hodges) en zijn dochter Sydney (Storm Reid), een goede vriend van haar zus Emily (Harriet Dyer) terecht. Als ze te horen krijgt dat haar vriend zelfmoord heeft gepleegd, gelooft ze het in eerste instantie niet. En krijgt van zijn broer Tom (Michael Dorman) te horen dat er nog een grote erfenis met strikte voorwaarden voor haar is. Ze durft de straat weer op, maar helaas is dat voor korte duur. Ze voelt de aanwezigheid van iemand anders in het huis. Vanaf dat moment gebeuren er onverklaarbare dingen. Cecilia weet dat het iets met haar ex te maken heeft. Maar niemand wil haar geloven. Een spannend kat en muis spel zal beginnen.
 
Spanning
Het verhaal zit goed in elkaar, waarbij de visuele effecten er erg goed uitzien. Actrice Elisabeth Moss speelt overtuigend en weet de kijker aan zich te binden. Haar spel tegenover het onzichtbare is erg sterk en realistisch. Met als resultaat interessante scènes die haar acteerkwaliteiten in deze helemaal tot hun recht laten komen. Ze vliegt soms letterlijk door de kamer en slaat wilt om zich heen. De cast is vrij klein, waardoor de spanning goed aanwezig is. Ook haar medespelers zorgen ervoor dat de dialogen die zij hebben overtuigend zijn. Hierbij valt de jonge actrice Storm Reid erg op. Ook al heeft ze een bijrol, haar spel is goed en staat als een huis.
 
De camera volgt op een realistische manier de aanwezigheid van de onzichtbare man. Vliegende dingen en de momenten die hij heeft met Elisabeth Moss. De opbouw ervan gebeurt vrij rustig. Dit zorgt voor een spanningsboog die op het juiste moment wordt ingezet. De makers hebben verschillende puzzelstukjes bedacht die op een gegeven moment samenvallen. Zowel de kijker als de hoofdpersoon weten evenveel, waardoor je op het randje van je stoel zit wachtend op de ontknoping. Het is een zeer goed gelukte en originele versie van The Invisible Man waar de kijker zeker geen spijt van zal hebben bij het zien ervan. Heel veel kijkplezier.
 
Naast de film bevat de Blu-ray nog verschillende extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, de visuele effecten, interviews, verwijderde scènes en nog veel meer.


Blu-ray

15/07/2020

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS HD Master Audio 5.1: Engels, DTS: Frans, Spaans, Duits, Italiaans

Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.