Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
05/07/2021

The Perfect Patient

In de jaren ‘80 werd Zweden geteisterd door een seriemoordenaar. Regisseur Mikael Hafstrom heeft het verhaal van deze brute moordenaar in beeld gebracht in The Perfect Patiënt. Niet hoe hij te werk ging, maar of hij de moorden wel gepleegd had. Journalist Hannes Rastam (Jonas Karlsson) is gaan graven in de onderzoeken en komt samen met zijn assistente Jenny Kuttim (Alba August) tot een grote ontdekking. Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Dit verhaal is op een zeer realistische manier verteld. Het is eerder bijna een documentaire dan een film. De tijdsperiode vliegt van het heden weer veelal terug naar het verleden. Hoe Thomas Quick (David Dencik) in staat was om de moorden te plegen of juist een manier vond om aandacht te krijgen. Een mooi en triest verhaal van iemand die eigenlijk zijn leven leidt binnen de muren van een psychiatrische instelling. 
 
Vastgepakt
De cast speelt dit erg goed. Met name het drietal acteurs Jonas Karlsson, David Dencik en Alba August zorgen voor indrukwekkend acteerwerk. De dialogen zijn sterk en zorgen voor een duidelijke verhaallijn. Ze voelen elkaar goed aan en brengen daarmee interessante scènes. Dat alles zorgt ervoor dat de kijker vastgepakt wordt in het verhaal.
 
Niet alleen de cast valt op, maar ook de regie is erg goed uitgevoerd. Vanaf het begin tot het eind blijft het boeiend. Af en toe schik je zelfs van een spannende scène die je scherp houdt. Het is deze keer niet de moordenaar die we zien moorden, maar juist de opgesloten persoon die in het hoofd van de moordenaar kruipt. En de journalist die de waarheid achter deze persoon wil ontrafelen. Dat maakt het dan ook een interessante invalshoek om dit onderwerp uit te lichten.
 
Spanning
De sfeer en soundtrack maken het af. Waar spanning en rust elkaar opvolgen. Ook de beelden en locaties zien er goed uit. Aan elk detail is gedacht. Met als resultaat een film die voor met name de dader verteld moet worden. Dit is namelijk niet iets waar de Zweedse rechtsstaat trots op moet zijn en de nabestaande het tot op de dag van vandaag nog steeds niet los laat. Een must-see! Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s.


DVD

22/06/2021

Just Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Nederlands

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.