Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/07/2017

The Whole Truth

Regisseuse Courtney Hunt vertelt met The Whole Truth een ouderwets rechtszaak verhaal. Die zich voor het merendeel afspeelt in de rechtbank en tijdens het verhalen wordt terug gekeken naar de feiten en mogelijke gebeurtenissen. Het is aan advocaat Richard Ramsay om zijn cliënt Mike Lassiter vrij te pleiten van moord op zijn vader Boone. In de hoofdrol zien we een sterrencast bestaande uit Keanu Reeves, Jim Belushi, Renée Zellweger en Gabriel Basso.
Het verhaal begint met advocaat Richard Ramsay (Keanu Reeves) die de schone taak heeft gekregen om de minderjarige Mike Lassiter (Gabriel Basso) vrij te pleiten van moord. Dit is een behoorlijk moeilijke opgave, want Mike praat niet meer sinds zijn vader overleden is. Hij heeft het recht om te zwijgen, maar om dat nu ook tegen je eigen advocaat te doen is dat toch wel even iets anders. Remsay moet hierdoor een zaak opbouwen aan de hand van getuigenschriften, documenten van de politie en lijkschouwer.

Vingerafdrukken
Dat Boone (Jim Belushi) vermoord is door zijn zoon is een feit, of niet? Zijn vingerafdrukken zijn gevonden op het moordwapen. De agente ter plaatse hoorde hem zeggen dat hij het gedaan heeft. En zelfs zijn moeder is zich daarvan bewust. De cruciale vraag die overblijft is dan waarom heeft Mike zijn vader vermoord. Naarmate de rechtszaak vordert, des temeer informatie de kijker te zien krijgt. Ondersteund door beelden van eerdere voorvallen en onaangename feiten die de revue passeren. Alleen kan de jury overtuigd worden van zijn onschuld.

The Whole Truth is een echte ouderwetse rechtbankfilm, het is stijf en oppervlakkig. En het speelt zich hoofdzakelijk af in het gerechtsgebouw. Dit maakt het verhaal aan de ene kant wel interessant, maar net niet interessant genoeg. Het kabbelt allemaal maar voort. Feiten worden op tafel gelegd. Het zijn juist de terugblikken die het interessant maken. Alleen ook daarin zit geen vlotheid. Dat is jammer, want de cast die hierin te zien zijn kunnen wel veel meer. De naam van bloedstollende thriller dekt dan niet de lading als je deze film gezien hebt.

De dialogen zijn aardig, het spel is goed, maar diepgang is er niet. Reeves speelt wel sterk, evenals de ambitieuze jonge acteur Gabriel Basso laat zich van zijn beste kant zien. Renée Zellweger komt helaas minder uit de verf. Ze speelt bij vlagen goed, met name in de terugblikken. Drama is toch net niet het genre dat bij haar past. Als kijker blijf je uiteindelijk toch wel kijken tot het eind, want je wil nu wel weten hoe het allemaal zit en of de zaak gewonnen of verloren wordt. Voor de spanning hoef je niet aan deze film te beginnen, want je kan gewoon rustig op je stoel blijven zitten.

Naast de film bevat de DVD een aantal trailers en helaas geen verdere extra’s.DVD

21/06/2017

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080i

Dolby Digital 5.1, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.