Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/03/2015

Tokarev

De nieuwe actiefilm Tokarev van regisseur Paco Cabezas laat zien hoe de onderwereld afrekent met openstaande rekeningen en vergeldingen. Waar Paul Maguire (Nicolas Cage) na zijn duistere verleden een nieuw en rustig leven lijdt met zijn vrouw Vannessa (Rachel Nichols) en dochter Caitlin (Aubrey Peeples). Dit wordt echter verstoord wanneer Caitlin verdwijnt. Vanaf dat moment is Pauls leven niet meer lieflijk, maar beland hij weer in zijn oude gedrag om zijn dochter te vinden.
Deze keer hoef ik niet al te veel te vertellen over het verhaal van Tokarev. Behalve dat de tokarev een Russisch wapen is, dat hierin een belangrijke steutelfiguur is. Verder spreekt de inleiding voor zich. Het is namelijk een actiefilm die niet zoveel toevoegt. Het verhaal is eenvoudig van opzet en de personages hebben weinig diepgang. Dat is jammer, want de cast is wel aantrekkelijk. Nicolas Cage, Rachel Nichols, Danny Glover en Peter Stormare zijn niet de minste.
 
Hierdoor is het jammer dat dit soort acteurs ten onder gaan in deze film. Ze proberen wel om de dialogen voldoende gestalte en expressie te geven in hun rol. Dat gebeurt ook wel in sommige momenten, maar in de grote lijn valt het tegen.

Daarnaast zijn de scènes niet altijd even samenhangend. De overgangsbeelden tussen de scènes door doen je denken aan een televisieserie. En de muziek is iets te zoetjes. Af en toe moet je zelfs lachen bij sommige scènes, waardoor het lijkt alsof je eerder naar een komedie dan een actiefilm kijkt.

Nu lijkt het alsof deze film echt niets te bieden heeft, maar laten we eerlijk zijn dat de actiescènes zijn wel vermakelijk. Op dat vlak krijgt de kijker weer hoop. Maar om nu te zeggen dat dit een top film is, zou ik zeggen, nee. Helaas schiet Tokarev de plank mis en is er wel wat beters te halen in de actie-schappen. Fans van Nicolas Cage zullen het wel leuk vinden om dit te zien, gewoon omdat het kan.

De blu-ray bevat naast de film wel nog een aantal extra’s, waaronder een aantal interviews, een kijkje achter de schermen, diverse trailers en een alternatief einde.


Blu-ray

26/02/2015

Splendid Entertainment

Breedbeeld 16:9

Engels, Dolby Digital 5.1

Nederlands, Duits