Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

30/10/2018

Unsane

Regisseur Steven Soderbergh is terug en komt met de spannende en realistische psychologische-thriller Unsane. Hierin zien we hoe de jonge vrouw Sawyer Valentini verhuist naar de grote stad vanwege een stalker die haar achtervolgt. Alleen zodra ze in de nieuwe omgeving woont, voelt ze nog steeds dat ze door deze stalker opgejaagd wordt.
Ze voelt zich niet gelukkig. Hij zit nog steeds in haar hoofd en daardoor besluit ze om zich vrijwillig op te laten nemen in een psychologische inrichting. 24 uur zal de opname zijn, maar dit loopt anders dan gepland. Hoe zal zij zich hieruit redden en zichzelf niet verliezen? Omringd door verschillende mensen met stoornissen probeert Valentini (Claire Foy) zich staande te houden. En daarnaast voert de instelling een heel eigen beleid.
 
iPhones
Soderbergh laat met deze film zien dat hij zijn filmische kwaliteiten verder heeft gebracht dan we gewent zijn van hem. Als kijker zit je echt op de schouder van de hoofdpersonage. Met iPhones, iPads en kleine camera's is dit verhaal in beeld gebracht. Hierdoor ontstaat er indrukwekkende en beklemmende scenes die je niet vaak op deze manier ziet.
 
Actrice Claire Foy laat veel zien. Ze weet haar personage voldoende gestalte te geven en komt overtuigend over. Waarbij angst en onwetendheid in lichaamstaal en krachtige dialogen geuit worden. Daarnaast presteert de overige cast ook erg hoog. Als patiënten die haar het niet makkelijk maken en overtuigend krankzinnig worden neergezet. Lijkt mij heerlijk als je zo’n rol mag spelen waarin je helemaal los kan gaan.
 
Mede door de kleine groep acteurs en de benauwde locatie grijpt het verhaal je en zie je hoe iemand binnen een klein tijdsbestek kan veranderen. Maar ook hoe een organisatie om gaat met patiënten die eigenlijk gezond zijn en toch op een sluwe manier geld weten binnen te halen. Het is goed dat dit verhaal vertelt is, want dit geeft een goed beeld hoe de privéklinieken te werk gaan. Een must-see voor liefhebbers van suspense en Soderberghfans. Naast de film bevat de Blu-ray nog een extraatje, een kijkje achter de schermen.


Blu-ray

24/10/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby True HD 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.