Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
20/04/2017

Why Him?

De Amerikaanse komedie Why Him? van regisseur John Hamburg brengt een sterrencast bij elkaar die je op eerste gezicht niet zo snel in een komedie zal treffen. We zien de jonge meid Stephanie die al enige tijd samenwoont met een app-ontwikkelaar en zeer breed leeft. Alleen haar ouders hebben hem nog nooit ontmoet. Nu staan de feestdagen voor de deur en zal dit de perfecte periode zijn om haar vriend Laird voor te stellen. Alleen hij is iets excentrieker dan zijn schoonouders. Dit levert verschillende humorvolle scenes op. Met in de hoofdrol Bryan Cranston, James Franco, Zoey Deutch, Megan Mullally en Griffin Gluck

We zien de familie Fleming, waarbij vader Ned (Bryan Cranston) de familiezaak draaiende houdt met een drukkerij. Helaas ziet hij alleen wel grote klanten vertrekken door de komst van de digitale wereld en goedkope online drukkerijen. Zijn bedrijf komt hierdoor in zwaar weer te zitten. Gelukkig staan de feestdagen voor de deur en kan hij het even van zich afzetten. Ze gaan naar California, waar dochterlief Stephanie (Zoey Deutch) haar studie volgt.
 
Traditionele feestdag
Alleen weten ze niet dat zij een verrassing in petto heeft. Namelijk de eerste kennismaking met haar vriend Laird Mayhew (James Franco). Vanaf dat moment krijgt de traditionele feestdag een andere invulling en betekenis voor de familie Fleming. En vragen zij zich af, waarom ze nu voor hem gekozen heeft.
 
Als je de cast ziet die in deze film spelen dan denk je al snel, dit zal vast een leuke en hilarische film worden. Zodra je Why Him? dan ook gaat zien en het verhaal zich openbaart, dan denk je al snel, wat zit ik nu eigenlijk te kijken. Veel flauwe grappen passeren de revue. Het verhaal is vrij dun en de personage zin niet standvastig. Waarbij James Franco die miljonair speelt met gebruik van grof taalgebruik en domme opmerkingen. De ene keer zie je hem als domme sul en een ander moment als opgewekte en slimme kerel. Hierdoor kan je niet echt hoogte krijgen wat de makers nu met dit karakter willen vertellen.
 
Vaderfiguur
Daarnaast zien we Bryan Cranston die als vaderfiguur aanwezig is. Helaas is dit soort rollen niet helemaal hetgeen dat voor hem op het lijf geschreven staat. Hij probeert het wel met als resultaat dat er best wel een aantal interessante en leuke scenes met hem te zien zijn, maar over de grote lijn is dit  het hem net niet. Actrices Zoey Deutch en Megan Mullally zorgen ervoor dat de mannen niet totaal ontsporen. Zij brengen rust in het verhaal. Met af en toe een leuke dialoog of grap maken ze er nog wel wat van.
 
Why Him? is helaas een tegenvallende komedie die wel beter had kunnen zijn als men iets meer inhoud aan het verhaal had toegevoegd. De cast kan dit zeker wel, maar komt niet uit de verf. Iets te veel vloekende woorden worden in de lucht gegooid en dat zorgt hierdoor voor een rommelig geheel. Jammer, want Amerikanen weten wel hoe ze goede komediefilms kunnen maken.
 
Een positief gegeven is dat er om sommige scenes nog goed gelachen kan worden. Als troost kan je nog genieten van vele extra’s die de Blu-ray bevat, zoals diverse bloopers, een kijkje achter de schermen, diverse interviews en nog veel meer.


Blu-ray

19/04/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.