Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Win Son of Saul op DVD of Blu-ray!
14/04/2016

Win Son of Saul op DVD of Blu-ray!

Win Son of Saul op DVD of Blu-ray!

Wil jij de Oscar winnende film Son of Saul winnen? Beantwoord dan de volgende vraag:
 
De regisseur, cameraman en productieontwerper hadden met z’n drieën een  vijftal regels bedacht waar zij zich aan moesten houden tijdens de gehele filmproductie. Om welke vijf regels ging het hier? Noem deze.
 
Onder de goede inzenders verloten we 1 DVD en 1 Blu-ray exemplaar van Son of Saul. Mede mogelijk gemaakt door Cinéart. 


 
  Son of Saul
 
Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi’s te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium, en een rabbi te vinden om zijn zoontje een joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem toch nog de laatste eer te kunnen bewijzen.
 
Son of Saul is vanaf nu verkrijgbaar in de (web)winkels.