Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/08/2019

Wonder Park

In de animatiefilm Wonder Park komt het droompark van de jonge meid June Baily die samen met haar moeder een fantasie pretpark maakt door een onverklaarbare manier tot leven. Wie wil dat nu niet, je eigen pretpark. Alleen wanneer haar moeder ziek wordt en opgenomen moet worden in het ziekenhuis, stort de wereld van June in. Ze vergeet het park en wil alleen maar haar vader helpen. Met stemmen van onder andere Stefania, Jan Kooijman, Tim Douwsma, Peggy Vrijens en Roué Verveer.
Het is lastig om als kleine meid je moeder niet in de buurt te hebben. Helemaal als je samen zoveel doet. Ze raakt in een isolement. Alleen als ze van haar vader mee op kamp moet, komt ze er even uit. In de bus mist ze haar thuis wel al en is bang dat haar vader het niet alleen kan om het huis op orde te houden en ook nog eens voor zichzelf te kunnen zorgen. June besluit terug te gaan, maar beland in haar eigen pretpark. Er gaat een wereld voor haar open, alleen het is er verwaarloosd. Samen met de parkbewoners gaan ze de strijd aan tegen de duisternis. Wat resulteert in een spannend avontuur.
 
Sombere kant
De makers van Paramount Animation hebben wederom een leuk en ontroerend verhaal gemaakt. Waarin de favoriete wereld van elk kind tot leven komt. En dat ook nog eens erg realistisch tot leven is gebracht. Daarnaast is er een goed verhaal bedacht waarbij niet alleen de lach, maar ook de sombere kant van het leven wordt vertelt. Het niet elke dag mooi, maar ook mindere dagen hebben we allemaal wel eens. 
 
Tegenslagen en ziekte horen er ook bij. Je wenst het elkaar niet, maar het gebeurt. De makers hebben deze onderwerpen mooi verbloemt in dit verhaal. Met daarnaast ook nog eens inventieve attracties waarin ik na het zien van de film zo een ritje in wil maken. De fantasie neemt de vrije loop, maar in de kern van het verhaal zie je wel degelijk relaties met de echte wereld. Een animatiefilm voor jong en oud. Erg leuk. Ga Wonder Park gewoon zien! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, een kort meezing filmpje en nog veel meer. Te zien in zowel de Engelse als Nederlandse versie.


Blu-ray

21/08/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby TrueHD 5.1, Engels, Nederlands

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.