Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/05/2024

Wonka

Regisseur Paul King heeft met de film Wonka even teruggegrepen op het begin van het van de bijzondere Willy Wonka. Hoe hij als uitvinder, goochelaar en chocolatier zijn leven eigen maakte en waarom chocolade een belangrijke rol speelt in zijn leven. Maar hoe hij hobbels uit de weg moest gaan om uiteindelijk te worden wie hij nu is. Deze kant van het verhaal laat de kijker verrassen met de dingen die we nog niet wisten en dat maakt dit een hele mooie en bijzondere film. En waarin we acteur Thimothee Chalamet in de huid van Willy Wonka zien kruipen. Laat de chocolade maar in je mond lopen. Gebaseerd op de verhalen van Road Dahl.
We zijn in Frankrijk, ergens 18e eeuw. Hier in Parijs zitten de beste chocolademakers van de wereld. Willy ziet zichzelf hier al helemaal zitten en droomt over het openen van zijn eigen chocoladewinkel. Alleen zal hij in Parijs wel een slaapplek moeten hebben. Hiervoor krijgt hij hulp van Bleacher (Tom Davis) die hem bij mevrouw Scrubitt (Olivia Colman) brengt. Alleen zal Willy een contract moeten tekenen voor zijn verblijf. Dit is zo’n papierwerk dat hij vergeet de kleine letters te lezen.

Vanaf nu zal hij in de herberg moeten gaan werken en ontmoet nieuwe vrienden. Zal hij hier uitkomen of voor altijd een dienstknecht zijn. Gelukkig is Willy slim genoeg om zijn kunsten te gebruiken om hier weg te komen, maar zal mevrouw Scrubitt dit ook niet in gaten hebben? Vanaf nu begint het echte avontuur van Willy Wonka.
 
Gezongen
Alles in de film is heel mooi gemaakt, veel details in de decors, kostuums en visuele effecten. Zelfs acteur Hugh Grant heeft een perfecte rol die hij zeer goed en geestig speelt. Hoofdrolspeler Thimothee Chalamet speelt met veel overtuiging. Hij weet de kijker aan zich vast te houden en weet van elke scene iets bijzonders te maken. Zijn tegenspelers zijn ook zeker niet slecht. Samen maken ze het verhaal en wordt je als kijker getrakteerd op veel moois. Niet alleen het spel is goed, er wordt ook gezongen. Dat was in het begin wel even wennen. Maar naarmate het verhaal vordert is het niet heel storend. De nummers en bijbehorende choreografie zorgen voor een mooi geheel.
 
De muziek draagt zijn steentje bij, waardoor de scenes, die vrij vlot in elkaar zitten, het beeld laten leven. Het is een echte familiefilm voor groot en klein, jong en oud. Het neemt je even mee uit de waan van de dag en laat even zien hoe Willy gevormd is. En dat is voor de kijker zeker de moeite waard om te zien. Een echte aanrader voor zowel Road Dahl fans als niet fans. Je neemt deel aan een fantasievolle reis die je niet loslaat. Veel kijkplezier!
Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, het maken van de effecten en nog veel meer.
Blu-ray

24/04/2024

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9

DTS HD Master, Engels, Frans, Dolby Digital 5.1, Nederlands, Engels

Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.