Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 


19/01/2010

Did You Hear About The Morgans?

Stadslui op het platteland

Regisseur Marc Lawrence, die al eerder de twee romantische komedies Music and Lyrics en Two Weeks Notice schreef én regisseerde, gaat verder in hetzelfde genre met Did You Hear About The Morgans?, wederom met Hugh Grant. Geen singles in de hoofdrollen deze keer, maar een bijna gescheiden koppel dat worstelt met relatieproblemen.Meryl (Sarah Jessica Parker) en Paul Morgan (Hugh Grant) zijn beide succesvolle zakenmensen met een eigen bedrijf in New York, maar in hun huwelijksleven wil het niet zo werken. Sinds Paul is vreemdgegaan, woont het koppel niet meer samen en hun overvolle agenda's laten nauwelijks ruimte over voor wat tijd met elkaar. Na een zeldzaam etentje tussen de twee, zijn Paul en Meryl getuige van een moord, maar ze weten te ontkomen aan de dader (Michael Kelly). Omdat er volgens de politie sprake is van een professionele moordenaar, wordt het stel verplicht deel te nemen aan het getuigenbeschermingsprogramma. Paul en Meryl worden samen naar het platteland van Ray, Wyoming gestuurd en door plaatselijke bewoners Clay (Sam Elliot) en Emma Wheeler (Mary Steenburgen) opgevangen. De twee wordt verboden contact te zoeken met thuis en zonder hun agenda, laptop en mobiele telefoon zijn de twee overgeleverd aan het plattelandsleven.

Marc Lawrence heeft door zijn twee vorige films de nodige ervaring met romantische komedies en het is ook niet de eerste keer dat Hugh Grant zich aan het genre waagt. Op het eerste gezicht lijkt de film zo slecht nog niet. Het verhaal en de setting van de film zouden genoeg mogelijkheden moeten geven voor een flink aantal scènes met grappige gebeurtenissen. Maar helaas...

Het verhaal is net zo ongeloofwaardig als de chemie tussen de hoofdrolspelers. Als kijker snap je niet waarom Paul nog moeite doet zijn huwelijk te redden en wat Meryl überhaupt ooit in Paul gezien heeft. Afgezien van dit onsuccesvolle duo, lijkt de film ook de nadruk  te leggen op het dramatische aspect (dat van de relatieproblemen tussen Meryl en Paul) in plaats van de komische elementen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de film nooit écht grappig wordt.

De grappen in de film bestaan voornamelijk uit clichés over de manier van leven van plattelandsmensen; de koelkast in het 'onderduikadres' zit vol vlees, de inwoners van Ray zijn republikeinen en benodigdheden worden gekocht in grote opslagplaatsen. Slechts een enkele gebeurtenis doet een glimlach op je gezicht verschijnen, maar dat kan de film absoluut niet naar een hoger niveau tillen. Ook Hugh Grant kan de film niet redden met zijn net iets te bekende manier van acteren (dat loopje en die blik hadden we al eerder gezien) en Sarah Jessica Parker lijkt meer bezig te zijn met zichzelf dan met haar rol.

Toch is deze film niet een en al drama. Het fijne spel van Sam Elliot en Mary Steenburgen geeft de personages Clay en Emma Wheeler net dat wat deze voorspelbare film een stukje realiteit mee lijkt te geven. Did You Hear About The Morgans? brengt qua verhaal, script, humor en stijl nauwelijks kwaliteit of iets nieuws. Kortom; na afloop van deze film had je misschien liever niet van ze gehoord...


Plaats uw reactie

Erwan op 19/01/2010

I don't know, I'm making this up as I go
Het lijkt me best vervelend om altijd dezelfde rol te moeten spelen. Ik zou met Hugh Grant te doen hebben als hij niet zoveel zou verdienen met dit soort films. Heb wat scenes gezien bij Letterman een paar weken terug en het zag er hopeloos on-origineel uit!
Ralph op 19/01/2010

Wie kotst kan de gal verwachten
Hoho Erwan, vergeet niet dat Grant ook nog in een thriller gespeeld heeft!
http://www.imdb.com/title/tt0107683/

maar ja, voor de rest hebben acteurs uiteindelijk ook maar een "day to day job", net als de loodgieter en de slager. alleen dat buitenproportionele salaris blijft wat vreemd;)
Erwan op 19/01/2010

I don't know, I'm making this up as I go
O ja, de vergeten klassieker. Maar toen was hij nog jong en onbezonnen :-)
Kees van Dijkhuizen op 20/01/2010

Haha, die thriller, die ga ik echt eens kijken.

Maar even naar Did You Hear About The Morgans.. Ik had hier al een slecht gevoel over toen ik de trailer zag. Gewoon niet grappig. En Grant's typecasting wordt nu een beetje vermoeiend. Doet me een beetje denken aan Michael Cera's verlegen stotterpersonage.
Aly Chiman op 07/04/2019

Hello there,

My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at filmorama.nl promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well
.
If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks,
Aly
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.