Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

27/08/2015

'Aan tafel coke snuiven, is niet echt een fijne date'

'Aan tafel coke snuiven, is niet echt een fijne date'

In gesprek met Judd Apatow en Bill Hader

In gesprek met Judd Apatow en Bill Hader
Voor de promotie van de nieuwe romantische komedie Trainwreck bezochten regisseur Judd Apatow en acteur/stand-up comedian Bill Hader Amsterdam. Ze genieten van hun verblijf en hadden er een leuke en gezellige avond opzitten. Judd had zelfs nog een paar souvenirs gekocht voor zijn gezin. Filmorama.nl mocht de heren vragen stellen over deze nieuwe romantische komedie.


 
  Judd Apatow en Bill Hader
 
Hoe was het om eens een ander het script te laten schrijven in plaats van jezelf?
Judd: Ik hoef niet altijd zelf het script te schrijven. Ik vond het niet echt erg. Net als bij Superbad uit 2006, waar ik producent was,  had iemand anders het script geschreven. Samenwerken vind ik erg fijn en belangrijk, om zo samen dingen uit te werken. Ik kan mij dan meer richten op de regie.

Hoe was het om samen te werken met Amy?
Bill: Ik ontmoette haar tijdens de audities en had altijd al met haar willen samenwerken. Ze heeft een leuk en interessant verhaal geschreven. Als ik vrij was ging ik naar haar stand-up show kijken en met haar uiteten om elkaar beter te leren kennen. Judd heeft ons zelfs samen op date gestuurd, waar hij zelf ook bij was. Hij heeft ons zelfs op de foto gezet en toen dacht ik, nee zo iemand wil je toch helemaal niet in je film, haha.

Was er ruimte voor improvisatie?
Judd: Ja, die was er wel. We hadden op de set eerst de scene volgens het script gespeeld en daarna nogmaals zonder script, alleen maar improvisatie. Dat werkte erg goed en hierdoor konden de acteurs ook wat vrijer in hun rol komen.

Hoe was het om met LeBron James te werken?
Bill: Ja dat was wel grappig, vroeger heb ik ook veel basketbal gespeeld en om nu met LeBron James in een film te staan deed dat wel wat met mij. Mijn vader was ook erg trots om mij zo te zien en zei dat ik het toch nog in mij heb zitten. Ik groeide namelijk op in Oklahoma waar sport erg belangrijk is, met name voor mijn vader. Ik had verder niets met sporten, maar ging uiteindelijk op basketbal. De scene met Lebron, waarbij ik de bal in de basket kreeg, voelde erg goed.

Hoe is het om de hoofdrol te spelen naast Amy?
Bill: Ik ben daar erg blij mee en het voelde erg goed dat Judd, die ook een goede vriend is, mij regisseerde. Je staat ook op de poster dus dat geeft ook wel een bepaald presteergevoel. Erg leuk. Amy was ook een goede tegenspeelster en heb daar nu ook een vriendschap aan over gehouden.

Hoe heb je je voorbereid voor de rol van Aaron?
Bill: We hebben het erover gehad hoe je zo’n personage kan laten werken. Ik heb niet echt acteerlessen gehad, maar meer workshops om met elkaar iets te maken. Ik moet met Aaron wat stijver zijn en dan op een later gegeven opener worden. Er zitten leuke dingen in hem waar ik wat mee kon. Hij maakt geen enorm grote grappen, maar dat is voor mij weer een uitdaging. Judd hielp mij hierbij en het is uiteindelijk alleen maar meegevallen.

Komt er nog een verdere samenwerking met Amy?
Judd: Ik zou graag nog wel met Amy willen werken, een tv-serie of film maakt dan niet uit. Er is een klik, dus wie weet komt er in de toekomst nog wat nieuws.

Wat is jullie slechtste date ooit geweest?
Judd: Ik heb eigenlijk nooit een rare date gehad. Bill: Ik heb wel eens een hele rare date gehad. Hierbij zat ik in een restaurant te eten met een meisje. Die plotseling aan tafel coke ging snuiven, dat is niet echt een fijne date. Dat vond ik erg bizar.

Is er een favoriete scene bijgebleven?
Bill: Ja voor mij wel. Dat was de scene waarbij Amy en ik op het bankje bij het water zaten en dat was een beetje nagebootst van Woody Allen’s film Manhatten en toen zei mijn vrouw, hier moet ze ‘down on you’ gaan. En dat is er dan ook zo ingekomen. Hier hebben we erg om moeten lachen.

Wat is het bericht dat jullie wil overbrengen met dit verhaal?
Judd: Uhm, ja, dat iedereen zijn of haar eigen leven moet leiden dat goed voelt. Hoe je in contact komt met andere personen. Dat is wat we willen overbrengen. Bill: Het is eng om verliefd te worden op iemand en je leven met iemand anders te delen. Het kan dan ongemakkelijk zijn, maar het geeft je ook meer. Je bent niet meer alleen. Iemand om later van te houden en je verder je leven mee gaat delen.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.