Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

27/08/2015

'Onze samenwerking is als bloeddiamanten'

'Onze samenwerking is als bloeddiamanten'

In gesprek met Amy Schumer en Vanessa Bayer

In gesprek met Amy Schumer en Vanessa Bayer
In het Amstelhotel in Amsterdam verbleven Amy Schumer en Vanessa Bayer ter promotie van hun nieuwe film Trainwreck. Beide dames zijn standup-comedians en spelen nu samen in deze romantische komedie waarvan Amy het script heeft geschreven. Filmorama.nl sprak met de dames over hun rol.

 
  Amy Schumer en Vanessa Bayer
 
De ruimte was erg groot waarin de twee actrices zaten. Nadat de voorstelronde voorbij was begon het interview. Hierbij werd er veel gegiecheld en Amy kreeg zelfs onder het interview een korte massage van Vanessa dat had ze even nodig, zei ze.
 
Het is een goede tijd voor vrouwen in Hollywood, vinden jullie dat ook?
Amy: Ja, het is zeker een goede tijd, ik ben feminist en het is goed dat vrouwen steeds vaker te zien zijn. Het is niet echt meer een mannenwereld, wij hebben er nu ook meer te zeggen.
 
Is het verhaal totaal op jou leven gebaseerd, Amy?
Het verhaal bestaat voor 60% uit mijn biografie. Ik ben erg blij met het resultaat. Judd had mij ontdekt bij de radioshow van Howard Stern. Hij vind dat ik leuke verhalen schrijf en vroeg mij of ik onlangs nog een verhaal geschreven had. Dat was inderdaad zo en vanaf dat moment begon onze samenwerking. Echter bevatte de eerste versie veel minder over mijzelf. Judd stuurde mij terug om het meer mij eigen te maken. En dat maakt wat het nu is geworden: Trainwreck.
 
Hoe is de samenwerking tussen jullie ontstaan?
Vanessa: We hebben elkaar ontmoet tijdens de audities.
Amy: Onze samenwerking en vriendschap is als bloeddiamanten, haha.
Vanessa: We kwamen soms wel in moeilijkheden door de vele grappen die we tijdens de opnames maakte. Amy: We konden elkaar vaak niet recht in de ogen kijken, omdat we elkaar te veel lieten lachen. Maar dat merken jullie nu ook, haha.
 
Deze film gaat over daten, wat is jullie raarste date-ervaring?
Amy: In het echte leven date ik niet zoveel, zoals in de film te zien is. En ik heb daardoor ook niet echt een rare ervaring gehad. Vanessa: Ik ben wel vaak op dates geweest, waarbij ik dacht of het wel een date was, maar dat was dan weer niet zo. Waardoor je dan toch aan het eind van een diner de rekening deelt.
 
Vanessa, wat sprak je aan om de rol van Nikki te spelen?
Het script sprak mij erg aan en ik deed de auditie, omdat het verhaal erg slim en goed geschreven is. En ik mocht nu samenwerken met Judd Apatow en Amy Schumer. Tijdens de auditie lazen we een paar scenes voor en dat ging erg goed, er ontstond een klik. Ik kan mij ook vinden in Nikki, haar karakter past wel bij mij.
 
Hoe is het om een filmscript te schrijven in plaats van een stand-up show.
Amy: Stand-up is heel anders, dat schrijf ik vrij vlot. Dit script schreef ik twee jaar geleden en daardoor gaat er veel meer tijd overheen. Je schaaft het bij en moet vervolgens de acteurs bij de personages zoeken. Bij stand-up doe je dat zelf. Het was leuk en uitdagend om eens wat anders toe doen.
 
Amy, had je al acteurs bij de personages in gedachte toe je het script schreef?
Voor John Glazer had ik zijn personage wel geschreven, maar verder had ik nog geen andere acteurs voor de rollen in gedachte. Dat is tijdens het proces zo gelopen en met hulp van Judd Apatow.
 
Is er nog een ander project onderweg?
Amy: Ja ik ben momenteel bezig met een nieuw script, dat doe ik samen met Katie Dippold, bekend van de film The Heat. Ik ben benieuwd wat hieruit gaat ontstaan.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.