Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

25/09/2015

'Ik heb twaalf weken keihard getraind'

'Ik heb twaalf weken keihard getraind'

In gesprek met acteur Ed Skrein

In gesprek met acteur Ed Skrein
De Britse acteur Ed Skrein was in Nederland ter promotie van zijn nieuwe film The Transporter Refueled. Hierin is Skrein te zien als Frank Martin die transporteur is. Hij brengt het pakketje veilig van A naar B onder bepaalde voorwaarden. Alleen als zijn vader erbij betrokken wordt, zijn de regels even anders. Filmorama.nl sprak met de acteur over zijn rol in deze snelle actiefilm.

 
  Ed Skrein
 
Wie is Ed Skrein, de man achter de acteur?
Ik ben een ‘goofy’ familieman met humor. Ik neem dingen niet te serieus, maar ook weer wel. En nu praat ik in derde persoon, haha.

Heeft u genoten van de Nederlandse première?
Jazeker, ik heb het Ajaxshirt met mijn eigen naam erop gekregen en daarna zijn we het stadion in gegaan. Liep ik daar met mijn nette pak aan. Erg leuk. Als ik in Nederland ben dan ben ik Ajax-fan.

Uw familie was aanwezig bij de première, zijn zij belangrijk voor u?
Ja dat vind ik erg belangrijk. Mijn ouders, neven, nichten en vrienden komen ook langs op de set. Ze zijn trots op mij in wat ik doe. En ik hou ze graag in de buurt om ze te laten zien wat ik doe. Ze zijn er dan voor mij en niet voor de filmindustrie.

Kunt u het werk gemakkelijk afsluiten als u thuis komt?
Jazeker man, ook al krijg ik wel van vrienden de vraag of ik als een film uit is wel de boxoffice check om te zien hoeveel er verdient is. Dat is voor mij helemaal niet belangrijk. Ik doe gewoon mijn werk. Opbrengsten en dergelijke zijn voor mij niet interessant. Net als de poster, nu sta ik erop, maar de volgende keer is het weer iemand anders. Voor mij is mijn familie en mijn echte leven belangrijker dan mijn werk, dat is gewoon mijn werk dat ik makkelijk los kan laten zodra ik thuis ben.

Hoe werd u benaderd om Frank Martin te spelen?
Ik kreeg een email met de vraag of ik interesse had in de hoofdrol. Vervolgens heb ik auditie gedaan en dat ging erg goed. Met als resultaat de nieuwe Frank Martin, echt geweldig om te doen.

Hoe heeft u zich voorbereid op deze rol?
Ik heb twaalf weken keihard getraind in een gymzaal en daarna in Frankrijk de voorbereidingen gedaan voor de vechtscènes. Doormiddel van martial-art. Dit waren zware dagen, maar zeker de moeite waard om gedaan te hebben.
 
  Ed Skrein
 

Veel stunts doet u zelf, waarom kiest u daarvoor?
Ik hou van trainen en nieuwe dingen leren. Hier heb ik veel geleerd van bekende trainers en heb ik mij erin gestort. Een fundament gemaakt om mee te werken en mijn doel te behalen. Zo heb ik bijvoorbeeld dingen die ik nu geleerd hseb meegenomen naar Deadpool, een andere film waar ik in speel.

Heeft u veel kunnen leren van acteur Ray Stevenson, die uw vader speelt in de film?
Ja, we hadden al vanaf het begin een natuurlijke klik. Naast het scherm hebben we allebei foute humor en dat vind ik leuk. Ik heb technische dingen van hem geleerd, erg fijn is dat. Zijn persoonlijkheid is sterk. Hij is eerlijk en heeft veel ervaring dat mij ook positieve energie gaf.

Ben u net als Frank?
Nee, ik ben veel relaxter en niet zo gestructureerd als hem. En dat zou ik ook niet willen. Hij is veel strikter in de regels en een echte gentleman die alleen maar pakken draagt, haha.

Wat vind u leuker om te doen, tv-series of speelfilms?
Dat is moeilijk om te zeggen. Ik vind beiden leuk. Zo heb ik een tv-serie moeten laten schieten voor de promotie van deze film. Maar ik heb ook nog meerdere aanbiedingen van films staan. Als het verhaal mij aanspreekt dan ga ik er zeker op in. Dat geldt voor zowel een tv-serie als een speelfilm.

In jou aankomend project verruil je het wapen voor een fotocamera, hoe is dat voor jou?
Ik ben erg trots op The Model. Dit is een drama en geen actiefilm. Dat genre spreekt mij ook erg aan en ben ook erg trots op die rol. Maar voor actiefilms sta ik zeker open, dit is dan nu mijn eerste, maar vele kunnen nog volgen. Ik ben niet in een hokje te plaatsen. Ik zie mijzelf als zowel die persoon uit The Transporter, als Deadpool en The Model. Ik wil graag iedereen laten verbazen als ik weer wat anders doe. En mijzelf steeds vernieuwen om de diverse kanten van mij te laten zien.

Zie ook het fotoverslag van de première van The Transporter Refueled.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.