Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

20/06/2017

Ron Goossens, Low Budget Stuntman

Na de succesvolle film-reeks New Kids zijn de makers even een andere richting op gegaan met Ron Goossens, Low Budget Stuntman. Ze blijven wel in Brabant, maar verkassen van Maaskantje naar Zundert. Hier woont namelijk de hoofdpersoon, Ron Goossens, een simpele jonge man, die zichzelf elke dag klem zuipt. Hierdoor maakt het hem niets uit wat hem overkomt en haalt hierdoor de raarste en extreemste stunts uit. Met in de hoofdrol onder andere Tim Haars, Bo Maerten, Henry van Loon, Michiel Romeyn en Waldemar Toornstra. De regie ligt in handen van Steffen Haars en Flip van der Kuil.Het verhaal begint met een spectaculaire stunt van Ron Goossens (Tim Haars) die met een oude wagen over een openstaande brug vliegt. Hij ontsnapt hier maar net aan de dood, want de auto vliegt in brand. Deze stunt zorgt voor veel bekendheid op Youtube. Hij wordt benadert door Berrie (Michiel Romeyn) een producent die wel wat ziet in Ron. Hij wil hem graag inzetten in verschillende films als stuntman, low-budget stuntman op precies te zijn.
 
Roekeloosheid
Ron zijn privéleven ligt alleen overhoop. Zijn vrouw doet het namelijk bijna met iedereen uit het dorp. Ze is het leven met Ron eigenlijk een beetje zat. Al dat gedrink en die roekeloosheid van hem. Wordt toch eens volwassen. Ze stelt een ultimatum. Hij moet binnen twee weken de bekende en aantrekkelijke actrice Bo Maerten (Bo Maerten) in bed zien te krijgen. Als het hem lukt dan blijft zijn vrouw bij hem. Vanaf dat moment is de low-budget stuntman geboren. Alleen dat kost hem wel veel energie en liters drank.
 
Steffen Haars en Flip van der Kuil hebben het wederom geflikt. Een leuke en onderhouden komedie afgeleverd. En dat niet alleen, want we zien veel bekende Nederlanders de revue passeren. Zelfs regisseurs als Dick Maas, Eddy Terstal en Martin koolhoven. Het verhaal is vrij eenvoudig, maar de grappen, goed doordachte scenes en een stevige soundtrack maken de sfeer van deze film. Als kijker krijg je zelfs op een gegeven moment medelijden met de hoofdpersoon.
 
Grappen
En voordat je het weet is de film alweer afgelopen. De film zit leuk in elkaar, actie en humor wisselen elkaar in een vlot tempo af. De dialogen zijn grappig en vermakelijk. Deze zijn niet van hoge kwaliteit, maar dat heeft het verhaal ook niet nodig. Het zijn de grappen en acties die de film aantrekkelijk maken. Een ouderwetse komedie waar je zeker om zal lachen. Acteur Tim Haars speelt zijn rol met veel plezier en maakt van de personage Ron Goossens een realistisch figuur.
 
Michiel Romeyn steelt de show vanwege zijn sterke aanwezigheid en de manier van spelen blijft telkens weer van hoge kwaliteit. Actrice Bo Maerten komt goed uit de verf en staat haar mannetje. Ze speelt overtuigend en is leuk om naar te kijken. Chris Zegers zien we ook eens zoals we hem nog niet eerder hebben gezien. Met witte lijnen aan zijn neus verbaast hij de kijker zeker. Naast de acteurs is het deze keer ook de beurt aan een aantal regisseurs om hun acteertalent te laten zien. Eddy Terstal, Dick Maas en Martin Koolhoven doen dan ook hun best om eens te schitteren voor de camera, erg leuk. Zanger Dennie Christian doet de voice-over en draagt zijn steentje bij aan de soundtrack. Ook hij zien we hierin acteren en dat gaat hem nog vrij goed af.

Al met al is Ron Goossens, Low Budget Stuntman een zeer vermakelijke film om te zien. Je lacht om veel dingen en ziet vele bekende acteurs en regisseurs eens vanuit een andere invalshoek. Daarnaast zijn het de special-effects en stunts die je doet verbazen. De sfeer ademt een productie die met veel zorg en een goed uitgewerkt idee is neergezet. Ga deze film zien en geniet! Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers en interviews.  


Blu-ray

24/05/2017

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9 1080p

Dolby Digital 5.1 Nederlands

Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.