Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/06/2017

Rebecka Martinsson

De nieuwe Zweedse misdaadserie Rebecka Martinsson is verschenen op DVD. Deze serie vertelt het verhaal van de succesvolle advocate Rebecka Martinsson. Zij krijgt te horen dat een goede vriendin overleden is. Ze legt haar werk in Stockholm even neer om terug te keren naar haar geboorte stad Karina. Alleen wanneer ze ontdekt dat het geen natuurlijke dood is, maar moord gaat ze samen met rechercheur Anna-Maria en haar collega Sven-Erik op zoek naar de moordenaar. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Asa Larsson.Zodra ze meer te weten komt over de moord en er nog iemand overlijd is het geen toeval. Alleen zodra Rebecka (Ida Engvoll) steeds meer losse eindjes aan elkaar weet te knopen komt niet alleen de waarheid steeds dichterbij, maar haar verleden ook. Ze is niet voor niet uit Karina weggegaan om in de stad een nieuw leven op te bouwen. Wat heeft haar die keuze laten maken om te vertrekken?

Rode draad
De makers hebben aan de hand van vier verhalen, Midzomernacht, Het zwarte pad, Tot de woede is geluwd en De tweede zonde, die schrijfster Asa Larsson heeft vertelt tot leven gebracht in vier afleveringen. Waarin telkens een moord op te lossen is. De rode draad door het verhaal is Rebecka. Die ervoor kiest om terug te gaan naar Karina. Je ziet haar groeien in haar werk als onderzoeker en de rechterhand van rechercheur Anna-Maria Mella (Eva Melander).

Actrice Ida Engvoll kruipt in de huid van de hoofdpersonage Rebecka Matrinsson en doet dit zeer goed. Ze speelt realistisch en is sterk in zowel de dialoog als haar mentale uitdrukking. In het begin moet je als kijker nog even wennen aan deze persoon, een advocate die werk van een rechercheur doet is in het begin nog vrij moeilijk te begrijpen. Maar naarmate het verhaal vordert, snap je wel waarom. De dialogen zijn goed en zorgen voor voldoende inhoud voor het verhaal. De continuiteit wordt zeker niet minder bij het zien van de serie. Wel heb je af en toe dat de vaart even verdwijnt en de schrijvers zichzelf even moesten terug vinden om het verhaal weer op de rails te zetten.

Moordzaak
Het is ook niet niets om een verhaal boeiend te houden. Maar in deze serie is het even wat anders. Je ziet niet vaak dat een advocate zich gaat bemoeien met een moordzaak, althans niet op het juridische vlak. Zo ontstaat er een interessant verhaal dat de liefhebbers van Scandinavische series zeker zal boeien. En daarbij is deze locatie erg mooi. Met de vele bergen en prachtige natuur. De serie is verdeeld over twee DVD’s en bestaat uit vier afleveringen van elk 90 minuten. Hierdoor zijn het eigenlijk vier films. Helaas zijn er verder geen extra’s te zien.


DVD

27/06/2017

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1: Zweeds

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.