Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/07/2017

Silence

Regisseur Martin Scorsese heeft met zijn laatste film Silence een mooi en indrukwekkend verhaal vertelt over twee Portugese missionarissen die naar Japan afreizen om de vermiste priester Cristovao Ferreira  te zoeken om terug naar huis te brengen. Alleen waren de Katholieken in die tijd niet welkom in Japan. De christenen bidden in het geheim en een viering van de Heer was helemaal verboden. Als de regering erachter kwam, werden zij vervolgt. Dit bracht de missie van Sebastiao Rodrigues en Francisco Garupe een zware last, waarbij zelfs hun leven in gevaar kan komen. Silence is gebaseerd op ware feiten die in het verleden nog niet op deze wijze in beeld zijn gebracht.
Japan, 1633, het land verbied om het katholieke geloof te beoefenen in dit land. Priesters en andere heiligen die het land binnen zijn gekomen om vervolgens het verhaal van de Heer en de bijbel te verkondigen werden door de het leger van de regering en halt toe geroepen. Ze werden opgepakt en vervolgt. Met zelfs de dood tot gevolg. Dit gold ook voor priester Ferreira (Liam Neeson) die vanuit Portugal naar Japan is gereisd om het woord van de Heer te vertellen. Dit kwam hem duur staan. Hij werd gevangen genomen, onderdrukt en zelfs ontdaan van zijn geloof. Zullen Rodrigues (Andrew Garfield) en Garupe (Adam Driver) hem vinden?
 
Gelovigen
De Japanse inquisiteur Inoue Chikugonokami (Issei Ogata) berechte iedere christen die blijft geloven. Dit gebeurt doormiddel van heftige martelingen. Meestal is de berechte persoon ten dode opgeschreven. Zo werden er in die tijd vele gelovigen vermoord. Zelfs hele dorpen. Japan zag de Europese steden als Spanje, Portugal en zelfs Nederland als slechte invloed als het gaat om het geloof. Het Japanse volk werd hierdoor onderdrukt en mocht alleen maar het Boeddhisme beoefenen. Men ging in het geheim bidden tot de Heer.
 
Scorsese heeft met Silence een indrukwekkend verhaal vertelt, waarbij het geloof een grote rol speelt. Hierbij zien we nu voor het eerst hoe de Japanse regering lijnrecht tegen over het christendom staat. Met als gevolg een enorme onderdrukking van het christelijke volk. Het verhaal dat nu is vertelt volgt de feiten die geschreven zijn door Shûsaku Endô. Waarbij soms mensen op een mens onteerde manier om het leven komen. De cast speelt erg sterk en realistisch. Net als de beelden die je te zien krijgt. Met veel zorg en aandacht is men omgegaan met een stukje Japanse geschiedenis.
 
Lichaamstaal
Het verhaal grijpt je en laat niet meer los. Je krijgt medelijden met beide hoofdpersonen die echt zeer goed acteren en met zowel de dialoog als lichaamstaal hun gevoel overbrengen. Veelal worden scenes vanuit één hoek of standpunt bekeken en draait de camera mee met de persoon die dan centraal staat. Hierdoor is het een pure film die de andere kant van Japan laat zien in de 17e eeuw. En waarbij net als in de huidige tijd het geloof nog steeds een belangrijke rol speelt in de maatschappij. Een echte aanrader. Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s.


DVD

20/06/2017

Paradiso Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Japans, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.