Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/08/2017

Going in Style

De komische-misdaadfilm Going in Style van regisseur Zach Braff is op een leuke en vlotte manier vertelt. We zien drie topacteurs Michael Caine, Morgan Freeman en Alan Arkin  samen schitteren in dit verhaal. De drie spelen gepensioneerde vrienden die voor het zelfde bedrijf hebben gewerkt. Een staalfabriek. Alleen wanneer ze te horen krijgen dat de fabriek dicht gaat en het pensioenfonds bevroren is. Komen de drie heren in opstand. Ze eisen hun pensioen op, niet via de normale manier, maar door een bank te overvallen. Zullen ze dit kunnen en komen ze er dan ook nog ongeschonden uit.Wille (Michael Caine), Joe (Morgan Freeman) en Al (Alan Arkin) genieten van hun pensioen leven. Heerlijk met de kleinkinderen op stap of juist gewoon met z’n drieën achter de buis zitten. Alleen als het financieel niet helemaal lekker gaat en Willie een brief ontvangt van de bank waarin staat dat hij zijn huis misschien kwijt kan raken. Gaat hij naar de bank voor een gesprek. Alleen zodra hij dit gesprek aangaat met de bankmedewerker wordt deze overvallen. Willie blijft er relaxed onder, de bankmedewerker helaas niet.

Leeftijd

Dit dreigende moment blijft maar in het hoofd spoken van hem. En nu hij misschien zijn huis kwijt gaat raken en diezelfde bank met hun pensioengeld er vandoor gaat. Krijgt hij het lumineuze idee om zelf die bank te overvallen. Joe en Al staan alleen niet echt te trappelen om hem te helpen. Zelfs niet op deze leeftijd. Maar nood breekt wet. Ze gaan ervoor. Alleen wie kent een crimineel die hun kan helpen. De ex-schoonzoon van Wilie kan hier misschien wat in betekenen. Het roversavontuur kan gaan beginnen, alleen zal het hun lukken?

Going in Style is een heerlijke film om te zien. Vanaf het begin tot het eind blijft het verhaal interessant en zorgen de topacteurs voor vele leuke en goede scenes. De dialogen zijn scherp, waar je om kan lachen, maar ook die serieus zijn. Het is voor mensen op leeftijd in de huidige maatschappij niet makkelijk. En voor de jonge generatie al helemaal niet. Pensioenen drogen op en mensen moeten steeds langer werken. Dit originele verhaal laat even zien dat het systeem niet klopt. En dat er dan soms drastische maatregelen zijn om jezelf te moeten redden, ook al is dit in strijd met de wet.

Soundtrack

De cast is gewoonweg top. Grote namen als Freeman, Caine en Arkin dragen deze film. Je ziet ze eens in een andere setting. Waarbij crime en humor elkaar ontmoeten. En niet op een flauwe manier, maar juist op een leuke, spontane en originele manier. Het verhaal klopt gewoon. Daarnaast klinkt er een sterke jazzy soundtrack die het verhaal goed ondersteund. Heerlijk. Going in Style is een vlotte wegkijkfilm die zeker in deze zomerperiode de juiste sfeer oproept. Ik zeg ga deze film gewoon zien en geniet! Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra's, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes en trailers.

Blu-ray

09/08/2017

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS-HD MA 7.1: Engels, Dolby Digital 5.1: Frans, Italiaans

Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.