Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
06/09/2017

The Boss Baby

Dreamworks heeft weer eens een leuke en amusante animatie afgeleverd. Namelijk The Boss Baby, waarin baby’s de hoofdrol spelen. Een heerlijke film voor jong en oud, met grappen voor de volwassenen lieve personages voor de kleintjes. We zien hoe de familie Tempelton overvallen wordt als er ineens een baby in een net pak en een aktetas bij hun voor de deur staat. Vanaf dat moment is het leven van de jonge Tim niet meer veilig. Deze baby is vanaf nu de baas met een missie. De stemmen zijn van onder andere Alec Baldwin, Steve Buscemi, Lisa Kudrow en Tobey Maguire.Het zijn de liefste mini mensen op de aarde, baby’s, ze zijn aaibaar en kijken heel lief uit hun ogen. Maar achter die lieve verschijning zit een geheim. En zodra de familie Tempelton bezoek krijgen van een zeer unieke baby in pak zien de ouders alleen maar een lieve baby voor zich. Hun oudste zoon Tim ziet dit anders en gaat op onderzoek uit. Hij vermoed dat er iets meer speelt.

Puppy
Naarmate het verhaal vordert is dat ook zo, de baby’s die in de buurt wonen doen aan samenzwering. Wat is er toch gaande. Het bedrijf Puppy Co. waar de ouders voor werken, een puppy verkoper, zorgt voor angst bij de baby’s. En het is voor de baby van de baas om uit te zoeken wat dit bedrijf in petto heeft.

Het verhaal van The Boss Baby zit goed in elkaar en laat zien hoe een babywereld werkt. Hoe zij te werk gaan als ze bedreigt worden en dit alles levert dan leuke en originele scenes op. Vanaf het begin tot het eind blijf je kijken en ben je benieuwd waar het verhaal heen gaat. Want een baby op zich is niet zo spectaculaire. Maar je zal verstelt staan wat er allemaal achter zit.

Realistische beelden
Vanaf het begin tot het eind is deze animatiefilm erg leuk. De personages zijn origineel en dat zorgt voor een zeer eigentijdse film waarmee de kijker zich kan identificeren. Iedereen heeft familie en gaat daar mee om als een ieder wil. Zo ook in dit verhaal. Herkenbare aspecten zijn te zien. Zoals samen dingen moeten delen, rekening houden met elkaar en van elkaar houden. De makers hebben met deze uitgangspunten een goed verhaal bedacht dat resulteert in realistische beelden.

Daarnaast is er een sterke stemmencast onder de personages gezet waardoor deze zeer geloofwaardig overkomen op de kijker. De stemmen passen bij de karakters. Alec Baldwin heeft zijn stem geleend aan de baby. Die hierdoor sterk naar voren komt. En het zeker niet vervelend is om een volwassen stem te horen uit de mond van een baby. Andere bekende acteurs als Steve Buscemi, Lisa Kudrow en Tobey Maguire sluiten ook goed aan met hun stem bij hun personage. Een heerlijke film voor jong en oud. Er zijn wel een paar scenes die voor de hele kleintjes wel angstaanjagend kunnen zijn. Maar verder is het erg vermakelijk. De Nederlandse versie werd ingesproken door Buddy Vedder, Stijn van der Plas en cabaretier Guido Weijers.

Baby’s
De soundtrack zorgt voor de juiste ondersteuning in het verhaal en brengt lekkere in het gehoor liggende muziek over op de kijker. Ga The Boss Baby gewoon zien als je van animatiefilms houdt en liefhebber bent van baby’s die hun eigen agenda hebben, haha. De Blu-ray bevat naast de film ook nog een aantal extra’s, waaronder een kort filmpje, een kijkje achter de schermen, interviews, verwijderde scenes, trailers en nog veel meer.

Blu-ray

06/09/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1, Nederlands DTS 5.1, Vlaams DTS 5.1, Duits DTS 5.1, Italiaans DTS 5.1

Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.