Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/09/2017

Get Out

Regisseur Jordan Peele heeft zichzelf overtroffen met zijn debuut in het thriller-suspense genre. Hij is voor het eerst in de regiestoel gaan zitten. In Get Out wordt een serieuzere laag toegevoegd aan het thriller-element. Met een vrij onbekende cast om zich heen wordt er een verhaal vertelt waarin het onderwerp racisme centraal staat. In de hoofdrol zien we onder andere Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener en Caleb Landry Jones.Het jonge stel Chris (Daniel Kaluuya)en Rose (Allison Williams) kennen elkaar nu al 5 maanden. Zij stelt voor om maar eens kennis te maken met haar ouders. Chris heeft door een ongeluk zijn moeder op jonge leeftijd verloren en zijn vader was al eerder uit beeld. Rose haar ouders en broer zijn hoog opgeleid, neuroloog, psychiater en student geneeskunde. Alleen wat hij nog niet weet dat er in dat weekend een aantal waarheden boven tafel zullen komen en niets is wat het lijkt.
 
Bomen
Een echt horror verhaal met alleen maar bloed en verderf is in dit verhaal niet aan de orde. Wel het suspense gevoel is zeker aanwezig. Als kijker leef je erg mee met de hoofdpersoon en weet je net zoveel als hij. Althans als je goed kijkt kan je al een beetje ontdekken dat er iets gaande is, wat niet helemaal koosjer is. Maar goed de familie Armitage woont er niet armoedig bij. Een grote woning staat tussen de bossen in Amerika. Een plek waar maar weinig mensen wonen en de buren vele bomen verder wonen.
 
Het begint met een ontvoering van een jonge man die in een dure wijk loopt. Hij wordt door een duister persoon met een ridderhelm op in een kofferbak van een auto gelegd. Dan denk je, wat gebeurd hier en wat kunnen nu gaan verwachten. Dan duurt het even voordat de bal van narigheid gaat rollen. Althans van spanning. Echt vervelend is deze film niet. Het is namelijk een thriller. De personages worden rustig geïntroduceerd. Hierdoor worden er geen overhaaste of afgerafelde verhaallijnen vertelt, maar ontstaat er een helder verhaal die prettig te volgen is. Af en toe schrik je wel even, maar die momenten maken de sfeer sterker.
 
Duistere kant
De cast speelt prima hun rol. Acteur Daniel Kaluuya die hoofdpersonage Chris speelt gooit hoge ogen in deze film. Hij speelt overtuigend. Zowel zijn fysieke als lichamelijke uitdrukkingen laten zien dat hij veel in zijn mars heeft. De scenes die hij heeft met actrice Allison Williams zijn sterk. Het verhaal bevat goede dialogen. Acteurs Catherine Keener en Bradkey Whitford laten zien hoe een slechterik kan zijn. Dit doen ze zeer goed samen. Met name de twee kanten die ze laten zien, het lieve en aandachtvolle vader en moedertje tegenover de duistere kant van de twee.
 
Get Out is een vermakelijke en originele film dat zeker wel gezien kan worden. Naast de film bevat de DVD nog een aantal extra’s, waaronder een alternatief einde, een kijkje achter de schermen en verwijderde scenes.


DVD

30/08/2017

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Engels, Frans en Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.