Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
31/10/2017

The Mummy

Anno 2017 is het tijd om oude films weer in een nieuw jasje te gieten. Dit is met The Mummy dan ook zeker gelukt. Het is nu niet meer Brendan Fraser, maar Tom Cruise die op zoek gaat naar mummieschatten en oude legendes. Alleen wanneer daadwerkelijk stuit op een grote en belangrijke tombe begint de strijd om het kwaad. Een eeuwenoude mummie zal tot leven komen om de duivel los te laten. De regie is in handen van Alex Kurtzman.
In het eeuwenoude Egypte is Prinses Ahmanet (Sofia Boutella) door haar vader opzijgezet en heeft hiervoor wraak genomen, door zijn leven te nemen en die van anderen. Ze wordt daarvoor flink gestraft en levend gemummificeerd. Dan is er de schattenzoeker Nick Morton (Tom Cruise) die samen met Chris Vail (Jake Johnson) op hun paard door het Midden-Oosten crossen op zoek naar kostbaarheden. Ze worden belaagd in een stad en vragen om een luchtaanval. En zo gezegd, zo gedaan, er wordt een krater geslagen en daar verschijnt een eeuwen oude graftombe.

Graftombe
De twee dalen samen met Jenny Halsey (Annabelle Wallis) af naar beneden en stuiten op kunstschatten en een graftombe. Alleen zodra ze het graf meenemen naar Londen zal het wezen dat erin zit ontwaken en wraak nemen op wat haar is aangedaan. Jenny werkt voor Henry Jekyll (Russel Crowe) die onderzoek zal doen naar de tombe en de persoon daarin. Het zal gaan om Prinses Ahmanet. Alleen zal Londen nog wel veilig blijven?

The Mummy zit vol met verrassingen en spektakel. De stunts zijn zeer goed uitgewerkt en de acteurs spelen met veel plezier hun rol. Met name Tom Cruise zit goed in zijn element. Hij past wel in dit type film, waarbij acties en een klein beetje horror de boventoon voeren. Het personage dr. Jekyll en mr. Hyde, gespeeld door Russel Crowe, is wel even iets anders. Dit geeft het verhaal een extra laag. Want op deze manier ontmoet het kwaad uit de oudheid, het kwaad van deze tijd.

Zombie-mummies
Crowe speelt deze rol dan ook met veel overtuiging. Hij blijft een topacteur. Actrice Annabelle Wallis speelt met veel kwaliteit de rol van de prinses. Hierbij laat ze veel kanten van zichzelf zien. Van een mooie aantrekkelijke vrouw, tot een kwade dame die met haar vurige blik de wereld zal vernietigen. Heerlijk. Al met al is het verhaal leuk uitgewerkt en zien we de mummie integreren in de tegenwoordige tijd. Waarbij een zandstorm door Londen zal waaien en zombie-mummies tot leven komen.

De stunts die gedaan worden in deze film zijn daarentegen origineel en indrukwekkend. Met name de scene in het vliegtuig is erg spectaculaire en ook echt in een vliegtuig gefilmd. Cruise doet dan ook al zijn stunts zelf. The Mummy is een lekkere actie-avonturen-horrorfilm die voor vele Cruise films wel gezien moet worden. Maar ook liefhebbers van dit genre zullen zeker met plezier kijken. Naast de film bevat de blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, interviews, het maken van de stunts.

Blu-ray

25/10/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS-HD MA 7.1: Engels, Dolby Digital 5.1: Frans, Italiaans

Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.