Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/11/2017

War for the Planet of the Apes

Het is zover, het derde deel uit de Planet of the Apes-reeks is verschenen op Blu-ray. Het verhaal gaat verder waar de vorige gebleven was. In War for the Planet of the Apes is het niet meer veilig voor de apen om in de bossen te blijven leven. Ze worden opgejaagd door de soldaten van de cool bloede Kolonel. Onder leiding van Caesar zal hij zijn apenvolk in veiligheid moeten brengen. Dit leidt tot spanningen en slachtoffers.Het dodelijke virus dat de mensheid aan het uitroeien is heeft nog een groep soldaten te verslaan. Alleen de apen willen het gevecht liever niet aan gaan met de mensen. De Kolonel (Woody Harrelson) neemt geen genoegen met de reactie van de apen, om een vredig bestaan te hebben. Hij wil elke aap die leeft gevangen nemen en te laten werken in hun kamp. Want zijn volk wordt vanuit een andere kant bestookt.
 
Kamp
Caesar (Andy Serkis) denkt daar anders over en zal doordat de mensen hun niet met rust willen laten de aanval gaan inzetten. Samen met Maurice (Karin Konoval), Rocket (Terry Notary) en Luca (Michael Adamthwaite) trekken richting het kamp van de mensen om voor eens en voor altijd met ze af te rekenen. Maar als Caesar voor iets confronterend komt te staan zal zijn keuze dan nog over eind blijven staan.
 
Na Rise en Dawn is het nu War, of te wel tijd om de strijd tussen mens en aap aan te gaan met een oorlog. We zien wederom Andy Serkis in de huid van Caesar kruipen. En dit blijft hij maar uitstekend doen. Zijn spel, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal laat wederom zien hoe goed deze acteur is. Het maakt niet uit of hij er nu uit ziet als een aap, je weet gewoon het is Serkis.  Net als in de voorgaande delen blijft hij groeien in dit personage en krijgt de kijker weer een sterke Caesar te zien.
 
Emotie
Het verhaal zit goed in elkaar en de opbouw daarvan loopt goed door. Af en toe had het even een dipje, maar over de grote lijn blijft het wel boeiend. De effecten dragen hier dan ook een groot deel van bij. De apen zien er heel realistisch uit. Alsof je naar een gewone aap kijkt die kan praten. En de andere die via ‘aaptaal’ met elkaar communiceren. Zelfs die scènes gaan niet vervelen. Dan zorgt de muziek om die momenten sterker te maken. In zowel spanning als emotie.
 
De wereld van Planet of the Apes blijft fascinerend. Waarom boeit het ons om dit te zien. Dat wordt versterkt door de komst van de jonge actrice Amiah Miller die het meisje Nova speelt. Dan ontstaat er een band tussen mens en aap. Er is ook ruimte voor de humoristische noot, deze wordt gebracht door Steve Zahn, die Bad Ape speelt. Hiermee wordt de serieuze en harde toon die in het verhaal aanwezig is even onderbroken met iets luchtigs. Als kijker wordt je gewoon blij van deze personage. Heerlijk.
 
War for the Planet of the Apes is een zeer geslaagd vervolg en het origineel uit de jaren ’70 eer aan doet. Ook al zie je apen die praten, vechten of op paarden rijden, het zijn personen die een doel willen bereiken. Namelijk opkomen voor je volk en je niet laten wegcijferen of vermoorden. Ga het zien en oordeel zelf. Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scènes, de muziek, de historie van de Ape-films en nog veel meer. 


Blu-ray

08/11/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld, 16:9 1080p

Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1

Nederlands, Frans, Engels, Italiaans

Plaats uw reactie

AntiIceArosy op 12/11/2017

Предлагаемые компанией "РАТМИКС" противогололедные реагенты (Бионорд, Айсмелт, Биомаг, ХКК хлористый кальций, Рокмелт, Ратмикс, Айсхит, пескосоль, гранитная крошка, техническая соль) прошли тестирование и нашли своё применение практически во всех регионах РФ - ratmix-cheb.ru

цена гранитной крошки Чебоксары
и

гранитная крошка в мешках в Чувашии
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.