Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/11/2017

Peppa Big seizoen 2

De kleine tv-kijkers kennen haar wel, Peppa Big, een animatie serie voor kleuters. Hierin worden alledaagse dingen getoond en kunnen de kleintjes hiervan leren. Peppa Big beleeft in elke aflevering weer een ander avontuur. Samen met Papa Big, Mama Big en broertje George Big doen ze van alles en nog wat. Van schaatsen tot aan een bezoekje brengen aan opa en oma. Een serie die je ook als volwassenkijker zeker wel waardeert. De verhaaltjes zijn vrij eenvoudig opgebouwd en duren elk ongeveer tien minuten. De vrolijke dierenserie hebben veel kleur en laten een goed gevoel achter bij de kijkers. Ze lopen zelfs met dingen die Peppa verzint door de kamer. Zoveel invloed heeft deze serie. Heerlijk. Ook de vriendjes en vriendinnetjes als schaap, konijn, hond en zebra zijn zeer lief om te zien. Samen spelen ze en beleven de gekste avonturen. Die voor kleuters ook net zo spannend zijn.
 
Naspelen
De Nederlandse stemmencast laten de dieren leven. En hoe, met veel geknor en leuke dialogen lach je er zelfs als volwassene om. Maar de kleintjes begrijpen ook al veel van de serie en gaan dan al snel vergelijkingen trekken met het echte leven. Of zelfs naspelen. Erg leuk. De animatie is vrij simpel. Het is grog getekend, met grote vlakken en kleuren. De kleine kijkers hebben ook nog geen wensen als het daarom gaat. Als de personages maar leuk zijn en opvallen. Deze serie is dan ook even iets anders dan alle computeranimaties.
 
De van origine Engelse serie is al enige tijd in het Nederlands te zien. En nu ook nog eens uitgebracht op DVD. Het is alweer het tweede seizoen, met wel liefst vijftig afleveringen verdeelt over vijf schijven. Dat biedt ruim 250 minuten kijkplezier. Een aanrader om te vragen voor Sinterklaas of kerst. En dan lekker gaan kijken met de hele familie, want buiten waait en regent het toch volop. Naast de vele aflevering bevat de DVD geen extra’s.


DVD

04/10/2017

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 2.0 Nederlands

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.