Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
18/12/2017

2:22

In de spannende thriller 2:22 zien we hoe een doodgewone dag van luchtverkeerleider Dylan totaal veranderd als er zich een bijna een ongeluk gebeurt om 2:22 PM. Vanaf dat moment gebeurt er elke dag iets op dat tijdstip, het is aan Dylan om uit te zoeken waar de link ligt en hoe dit mysterie opgelost kan worden. Regisseur Paul Currie heeft met deze film een origineel verhaal vertelt die laat zien hoe bepaalde momenten met elkaar in relatie kunnen staan.Dylan (Michiel Huisman) komt in een rare situatie terecht als het gaat om de tijd 14:22 uur (2:22 PM). Dan staat hem weer iets te gebeuren en hij weet zelf niet waar het door komt. Naarmate het verhaal vordert worden sommige dingen helder voor hem. Met name als het gaat om een gebeurtenis op zijn werk. Dit heeft zo’n impact op hem gemaakt, dat hij voor zichzelf een analyse maakt. Tegelijker tijd ontmoet hij de mooie vrouw Sarah (Teresa Palmer), ook zij heeft een bijzondere ervaring met Dylan te delen. Uiteindelijk worden ze verliefd, maar ligt er nog een verrassing op de loer.
 
Indruk
Ook al heeft 2:22 in Nederland maar kort in de bioscoop gedraaid, het heeft wel een iets. Je krijgt een origineel verhaal voorgeschoteld en ziet een cast die prima acteert en de spanning er goed in houdt. Je wil weten wat er nu allemaal aan de hand is en waarom dit Dylan overkomt. Michiel Huisman is zeker geen verkeerde acteur, hij doet het wel even, want hij laat een goede indruk achter. Zijn medespelers laten het beste van zichzelf zien en dit maakt het dan een prima film om te zien.
 
2:22 is netjes gemaakt, met originele speciale effecten en laat de kijker goed gissen in het begin. Je krijgt niet direct de oplossing te zien. De puzzelstukjes vallen pas later in het verhaal op hun plaats. Ga het gewoon zien, als je eens voor een niet al te grote productie wil gaan, maar juist een lekkere wegkijkfilm tijdens deze stormige en grijze dagen. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.

Blu-ray

22/11/2017

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080p

DTS-HD Master 5.1 Engels, Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.