Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

15/02/2018

The Only Living Boy in New York

In de luchtige drama film The Only Living Boy in New York brengt regisseur Marc Webb een ode aan de stad New York en zien we hoe een jongeman worstelt met zijn identiteit, zijn ouders en een vriendin, die niet zijn vriendin wil worden. Een film die de miljoenen stad eens vanaf de inwoner laat zien. Hoe het leven kan lopen bij het maken van verschillende keuzes en hoe het leven jou leven bepaalt. Met in de hoofdrol Callum Turner, Kate Beckinsale, Pierce Brosnan, Jeff Bridges en Cynthia Nixon.Thomas Webb (Callum Turner) is net afgestuurd en zoekt naar datgene wat hem gelukkig kan maken. Samen met zijn nieuwe buurman W.F. Gerald (Jeff Bridges) gaat hij op zoek naar hetgeen dat hem het meest ligt. Alleen wat is dat? Allereerst is er zijn ‘vriendin’ Mimi Pastori (Kiersy Ciemons) die hij graag als zijn echte vriendin ziet. Maar daar denkt zij anders over. Zijn moeder Judith (Cynthia Nixon) is depressief en zijn vader Ethan (Pierce Brosnan) denkt alleen maar aan zijn uitgeverij.
 
Zoent
Alleen als Thomas samen met Mimi in een café gezellig zitten te drinken, ziet hij zijn vader met een andere vrouw (Kate Beckinsale). Hij zoent haar. Vanaf dat moment gaat hij zijn moeder beschermen en deze vrouw buitenspel zetten. Alleen kan Thomas zelf wel de schoonheid van deze onbekende vrouw loslaten. Door zijn naieve gedrag zal zijn leven vanaf nu een andere betekenis gaan krijgen, maar of iedereen daar blij mee is, is nog de vraag.
 
Deze ‘coming of age-film’ geeft een verhaal weer dat iedereen kan overkomen. De centrale figuur is Thomas en deze wordt de gehele film nauwlettend gevolgd. De kijker komt niet al te veel te weten over wie deze jongen nu eigenlijk is, maar ziet wel wat er speelt in zijn leven. Hoe de verschillende relaties liggen en dit allemaal wordt een beetje aan elkaar geknoopt door Jeff Bridges. De verbinder in dit verhaal. Het is op een prettige manier in beeld gebracht en blijft boeien vanaf het begin tot eind.
 
Rennen
De cast speelt prima hun rol. Callum Turner is dan wel de persoon die de meeste indruk maakt. Hij weet van Thomas een interessant personage te maken. Daarnaast speelt Bridges zoals we gewend van hem zijn. Met een charisma van het zijne worden de scenes interessant en leuk om naar te kijken. Kate Beckinsale laat zich van haar mooiste en serieuze kant zien. Eens even niet achter vampiers aan rennen, maar laten zien dat ze wel degelijk kan acteren.
 
Marc Webb heeft een goede film afgeleverd die niet om het verhaal heen draait, maar gewoon laat zien wat er vertelt moet worden. Hoe relaties tot stand kunnen komen, maar ook hoe snel deze kapot gemaakt kunnen worden. Met als decor de veelzijdige stad New York. Ga het zien en laat het gewoon gebeuren.  Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s.


DVD

13/02/2018

The Searchers

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.