Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/04/2018

The Expanse seizoen 1

De nieuwe Amerikaanse sciencefiction serie The Expanse speelt zich 200 jaar in de toekomst af. De mensheid woont dan niet alleen meer op de aarde, maar ook op Mars. Er is een complete kolonie ontstaan in het zonnestelsel. Met tussen de aarde en Mars een gordelband waarin het ruimteschip Ceres zit. Op dit ruimteschip is een heel eigen wereld ontstaan. Dit schip wordt gevoed door ijs, alleen dit raakt steeds schaarster. Verschillende ijsvaarders zorgen ervoor dat er voldoende op het schip is om te overleven.Alleen als er een van die schepen door vermoedelijk een ruimteschip van Mars wordt vernietigd, wijst de aarde al snel naar hun vijand. Zij nemen een aantal bemanningsleden gevangen en vanaf nu begint de strijdt tussen de aarde en Mars. Daarnaast is detective Joe Miller (Thomas Jane) op zoek naar een vermiste vrouw. Julie Moa (Florence Faivre), een dochter van een invloedrijke familie. Zij zat aan boord van een ijsvoerder die opgespoord was door een ander schip. Maar nog steeds is zij spoorloos. De VN die op aarde is gaat alle zaken tot op de bodem uitzoeken, want iemand probeert oorlog te forceren tussen de beiden planeten. Wie zit hier achter?
 
Serieus
Het is leuk om te zien dat er weer eens een goede sciencefiction serie is. De makers van The Expanse hebben verschillende onderwerpen aan elkaar geknoopt en hierdoor ontstaat er een complex en interessant verhaal. Niet alleen de aarde is er nog, maar er is veel meer leven ontstaan in het zonnestelsel. De werelden zijn realistisch in beeld gebracht. De cast speelt goed en we zien een aantal bekende acteurs die de serie voldoende gestalte geeft. Thomas Jane die detective Joe Miller speelt lekker bij de hand. Maar komt serieus over, wat interessante scenes oplevert.
 
De sfeer van de serie ademt een en al sci-fi, want de kleuren zijn veelal grauw, blauw en donker. Jammer dat dit telkens in dit soort series op deze wijze in beeld wordt gebracht, want het kan ook wel wat helderder. Soms zit je dan wel te turen of je de personen nog ziet. Maar goed het zorgt wel voor spannende scenes en beelden. De effecten en soundtrack dragen ook een positief steentje bij. Het is net een bioscoopfilm die je zit te kijken. Doordat het verhaal inhoud heeft is het ook voor niet-sciencefiction liefhebbers een serie om te zien. Geniet! In totaal duurt de serie 240 minuten, verdeelt over drie DVD-schijven. Naast de afleveringen zijn er helaas geen extra’s.


DVD

21/03/2018

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels en Frans

Nederlands, Frans, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.