Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/06/2018

All the Money in the World

Wat als je alles hebt? Een kapitaal, groot huis, een olie-bedrijf, kleinkinderen en toch leef je alleen. Het interesseert je niets wat er met andere gebeurt. Het kapitaal dat je hebt opgebouwd is alleen van jou en niemand anders. Maar dan gebeurt er iets heftigs in het leven van oliemagnaat John Paul Getty (Christopher Plummer), zijn kleinzoon wordt ontvoerd in Rome, 1973. De ontvoerders eisen losgeld van Getty. Alleen hij geeft zijn geld niet zo snel weg. Regisseur Ridley Scott heeft dit moment uit het leven van Getty verfilmd met als resultaat het spannende All the Money in the World.Op een avond kreeg Gail Harris (Michelle Williams) een telefoontje, wij hebben uw zoon John Paul Getty III (Charlie Plummer) ontvoerd en wij eisen zeventien miljoen dollar. De relatie tussen haar man John Paul Jr. (Andrew Buchan) en zijn vader was in het verleden niet echt best. Hij was veelal werkeloos. Totdat hij maar eens aan zijn vader vroeg om werk. Dat kreeg hij en vanaf dat moment ging hun leven beter. Alleen was John Jr. vaak in het buitenland en hier ontmoette hij andere vrouwen.
 
Nu zijn zoon ontvoerd is en zelf niet in beeld is zal Gail iets moeten regelen om haar zoon uit de handen van de ontvoerders te krijgen. Kan zij John Paul Sr. alleen aan om hem te overtuigen dat het geld betaald moet worden? Zij krijgt in ieder geval hulp van hoofdbeveiliging Fletcher Chase (Mark Wahlberg) om John Paul Jr. veilig naar huis te brengen.
 
Kapitaal
Dit waargebeurde verhaal geeft een goed beeld hoe iemand met een flink kapitaal omgaat met zijn naasten. Maar ook realistisch blijft, want als er betaald wordt, dan kan er zo weer iemand ontvoerd worden. Ridley Scott heeft een sterk verhaal weten over te brengen op de kijker. Waarbij Christopher Plummer een zeer sterke rol speelt. Die voorheen door Kevin Spacey gedaan werd, maar door het ‘metoo’ uit de film is gehaald. Plummer overtreft zichzelf met zijn spel en voorkomen. Hij is net Dagobert Duck die zijn kapitaal niet graag weggeeft.
 
Hierdoor ontstaan er zeer veel interessante scenes tussen Plummer en Williams. Er worden rake klappen uitgedeeld met goed gevatte dialogen en sterke lichaamstaal. Wahlberg is ook even terug naar een meer serieuzere rol en dat pakt goed uit. Geen machogedrag, maar juist met beide benen op de grond. De sfeer van de film ademt echt de jaren ’70. Aan elk detail is gedacht en er zijn zeer mooie locaties gebruikt. Het verhaal blijft boeien van begin tot eind. Een aanrader. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra’s.


Blu-ray

08/05/2018

The Searchers

Breedbeeld, 16:9 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.