Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

05/12/2018

Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot

In het komische-drama Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot zien we het op waargebeurde verhaal van cartoonist John Callahan, uitstekend gespeeld door Joaquin Phoenix. Hij is een echte levensgenieter, trapt veelal regelmatig tegen de wereld aan met zijn politieke incorrecte opmerkingen en heeft een drankprobleem. Met zijn cartoons reageert hij op bepaalde levenskwesties of politieke zaken. Veelal sarcastisch bedoeld, maar niet iedereen lacht om zijn getekende wereld.
Maar dan op een avond lol hebben, veel drinken en de wilde Dexter (Jack Black) ontmoeten leid tot een ernstig ongeval. Merkwaardig genoeg houdt Dexter er niets aan over, maar John beland in een rolstoel en is vanaf zijn middel verlamt. Hierdoor zal hij toch zijn leven anders moeten gaan inrichten. Hij krijgt hulp van zijn goede vriend Tim (Tony Greenhand) en ontmoet later de beeldschone vrouw Annu (Rooney Mara). 
 
Verslaving
John maakt er het beste van, maar valt toch nog terug naar de fles alcohol. Dit moet stoppen. Via, via komt hij bij een praat die geleid wordt door Donny (Jonah Hill) hier maakt hij kennis met andere mensen die ook een verslaving hebben. Er komen andere inzichten en daardoor zal zijn leven weer op de rails komen.
 
Regisseur Gus Van Sant heeft met deze film een zeer belangrijk sociaal en maatschappelijk onderwerp te pakken. Met als resultaat een indrukwekkend verhaal dat realistisch, samen met een dosis humor en sterk drama door een goede cast vertelt wordt. Joaquin Phoenix gooit hoge ogen met zijn spel. Hij heeft zich goed ingeleefd in iemand met een lichamelijke beperking. Daarnaast het verhaal zorgvuldig in beeld gebracht. Niet alleen de grotere scenes, maar ook de individuele momenten worden zeer goed neergezet. 
 
Diepgang
De humor die zo nu en dan langskomt zorgen even voor een onderbreking in het drama dat dit verhaal aansnijdt. Het is met zorg gemaakt en de dialogen geven de personages veel diepgang, waardoor de kijker meer te weten komt hoe iemand als John Callahan overleeft in een maatschappij dat in de jaren ’70 nog vrij simplistisch, maar ook verleidelijk was. Een echte aanrader voor filmliefhebbers. Naast de film bevat de DVD helaas geen extra’s. 


DVD

26/11/2018

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels en Frans Dolby Digital 5.1

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.