Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/12/2018

Mission Impossible: Fallout

Tom Cruise kruipt alweer voor de zesde maal in de huis van special agent Ethan Hunt. In Mission Impossible: Fallout zien we wederom een sterke actiefilm en gaan de makers weer een stapje verder met indrukwekkende stunts en achtervolgingen. Nadat Hunt in het vorige deel de terrorist Solomon Lane heeft gepakt, krijgt deze schurk in dit deel wederom een belangrijke rol in het verhaal. Het MI-team krijgt de opdracht om een drietal draagbare plutoniumelementen te onderscheppen in Berlijn. Alleen als dat niet helemaal volgens plan verloopt komen deze kernwapens in de verkeerde handen.Hunt zal kosten wat het kost het plutonium terug in handen krijgen. Dit zal hij dan ook samen met zijn team Benji Dunn (Simon Pegg), Luther Stickell (Ving Rhames) en het extra teamlid August Walker (Henry Cavill) moeten doen. Ondertussen zal Solomon Lane (Sean Harris) ondervraagt worden in diverse landen, wat hem hierdoor verdacht zal maken. MI6 agente Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) duikt ook ineens op. Hunt en Faust hebben een verleden en hierdoor worden zij op de proef gesteld. Faust ziet Lane namelijk het liefst dood. Naarmate het verhaal vordert komt Hunt steeds meer te weten en dat leidt tot een verrassende climax.
 
James Bond
Regisseur Christopher McQuarrie neemt wederom de regie in handen en doet dit zeer goed. Ook al is dit alweer het zesde deel in de Mission Impossible reeks, het verhaal wordt telkens weer met nieuwe acties ingevuld. De grens wordt daardoor verlegt en er ontstaat een verhaal dat interessant is om naar te kijken. Bruce Geller die de bedenker is van de originele televisieserie heeft een personage bedacht dat telkens weer in een ander decor geschoven kan worden. Zolang het geloofwaardig en realistisch blijft.  Het is toch wel de sterke tegenhanger van James Bond. 
 
Het thema terrorisme blijft natuurlijk de meest voor de hand liggende kwestie om door een team als deze te bestrijden. Jammer genoeg komt het plutonium natuurlijk weer uit Rusland, maar hebben de makers wel een goeie twist aan het verhaal weten te geven. Als kijker wordt je soms even op een ander been gezet, dan dat jezelf denkt te weten. Tom Cruise is natuurlijk weer degene die zeer veel interessante stunts voor zijn rekening genomen heeft en zoekt in dit deel zeker de grenzen op.
 
Plezier
Zijn acteerwerk is weer net als in de andere delen doelmatig en brengt ook een glimlach op je gezicht. Hij blijft wel nog steeds dat jonge gezicht hebben, alsof hij maar niet ouder wil worden. De grappige Simon Pegg brengt de nodige humor in het verhaal, maar je ziet zijn personage ook meer zijn mannetje staan en minder angstig overkomen. Ving Rhames zien we ook al vele malen als Luther schitteren in dit verhaal. Hij doet dit uitstekend en zorgt ervoor dat hij met veel plezier de positie naast  Cruise inneemt. Actrices Rebecca Ferguson en Vanessa Kirby zorgen voor het nodige vrouwelijke schoon. En dan kunnen ze ook nog een best goed acteren en met een wapen omgaan. 
 
Mission Impossible: Fallout is een goede actiefilm die met snelle achtervolgingen en adembenemende stunts goed in het rijtje van deze reeks past. Daarnaast zijn de locaties waar het verhaal zich afspeelt erg mooi en wordt hier goed gebruik van gemaakt. Met name de uitgebreide achtervolging door de straten van Parijs en een tweetal helikopters die tussen de bergen achter elkaar aanzitten zijn met zorg en detail in beeld gebracht. Daarnaast ontbreekt het bekende muziekthema ook niet. Hierdoor zit je middenin het verhaal en verveeld het geen moment. Een must-see! De extra’s staan op een extra bonusschrijf, waardoor je nog vele uren kan nagenieten van onder andere een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, de stunts, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

05/12/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.