Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
17/12/2018

Berlin Station seizoen 1

In de tv-serie Berlin Station zien we hoe Daniel Miller (Richard Armitage) aan het werk gaat bij het Duitse kantoor van de CIA om te onderzoeken wie informatie lekt over de CIA. Alleen als er eenmaal informatie gedeeld wordt met de media en het naar buiten komt ontstaat er een sneeuwbaleffect, waarbij vele agenten in gevaar komen. Zal Miller achter deze klokkenluider komen? Samen met Hector DeJean (Rhys Ifans) duikt hij in de Berlijnse onderwereld en ontdekt steeds meer verbanden met het hoofdkantoor. Bedacht door schrijver en producent Olen Steinhauer.
De serie bevat een helder verhaal waarbij de hoofdpersonage Daniel Miller de opdracht heeft om een klokkenluider onder de naam Thomas Shaw binnen de CIA in Berlijn op te sporen. Dit is door de makers en acteurs zeer goed uitgewerkt. De spanning hangt gewoon in de lucht. Ook al gebeurt er niet al te veel in het begin. Je wordt als het ware langzaam in het verhaal gezogen en de wereld van de CIA. 
 
Geloofwaardig
Hierbij zorgt de cast voor geloofwaardig spel en zien we deze in de personages groeien. Als kijker is het wel leuk dat je net iets meer weet, of denkt de weten dan de hoofdpersoon. Richard Armitage die de serie draagt speelt erg goed. Zowel in de dialogen als tegenover grootgewicht Richard Jenkins en Rhys Ifans zien we interessante scenes. Dit dan nog maar het eerste deel, van een verhaal dat veel groter is dan dat we nu zien. We staan bij het begin. 
 
Daarnaast is het goed dat het in Europa gefilmd is en niet in Amerika. De sfeer en stijl van filmen geeft dat een andere blik op het werk van een Amerikaanse overheidsinstantie waar we niet al te veel van weten. Het gaat dieper in op de materie en de risico’s die genomen moeten worden om dit soort dingen als het verspreiden van gevoelige informatie tegen te gaan. De serie is met zorg gemaakt en kijkt goed weg, je wil eigenlijk de gehele serie in zijn geheel bekijken. Na elke aflevering wil je gewoon de volgende direct verder kijken. En dat maakt het dan ook een goede serie. Veel kijkplezier!
 
Dit eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen van elk ongeveer 50 minuten en verdeeld over vier schijven. De DVD bevat verder geen extra's.


DVD

07/11/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.