Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
20/12/2018

Designated Survivor seizoen 2

Wederom is Kiefer Sutherland te zien als President Tom Kirkman in het tweede seizoen van Designated Survivor. Het eerste jaar van de zittende aangewezen President is voorbij. Kirkman doet het vrij goed en ziet dat het volk hem engzins steunt in de keuzes die hij maakt. Helaas komt hij ook in dit seizoen voor hete vuren te staan. Het einde van het eerste seizoen wordt nu vervolgd. FBI agente Hannah Wells (Maggie Q) gaat nu samen met de hulp van MI6 agent Damien Rannett (Ben Lawson) verder met de klopjacht op crimineel Patrick Lloyd (Terry Serpico) die een groots plan tot uitvoering wil brengen.
Tom Kirkman wil kosten wat het kost de waarheid boven tafel hebben, waarom deze medogenloze crimineel al deze daden heeft verricht. Alleen zij weten niet wat er verder nog te wachten staat. Er zal namelijk een virus losbarsten waarbij de levens van velen in gevaar komen. Met deze ernstige gevaren is ook de familie van Kirkman niet veilig. Daarvoor mij hij er ook voor waken dat zijn gezin niet uit elkaar zal vallen. 
 
Ruimte
Voor Seth Wright (Kall Penn), de persvoorlichter van de President komen ook mooie kansen voorbij en zien we hem in een grotere rol. Tussen Aaron Shore (Adan Canto) en Emily Rhodes (Italia Ricci) zien we dat ze nu meer samenwerken dan elkaar tegenwerken. Wellicht dat ze ook nog wat voor elkaar gaan voelen. Het gezin Kirkman krijgt ook meer ruimte in het verhaal en met name de schoonmoeder van Tom zal nog vaker in beeld komen. 
 
Dit tweede seizoen is meer een verhaal geworden waarin we Kirkman zien als een echt sterker persoon dan in het eerste deel. Het spel van Sutherland laat dat dan ook zeker zien. Met meer overtuiging en zelfverzekerdheid komt hij positief over op de kijker. Ook al is het wel een typische Amerikaanse serie die veel heldhaftigheid, emotie en een samenhorigheid gevoel geeft. Je blijft wel kijken en het blijft boeiend. 
 
Groeien
Als je denkt, nu is het gedaan, dan weten de makers er toch weer wat van te maken en verslapt het verhaal niet. Dat mag ook niet, want je wordt wederom met 22 afleveringen opgezadeld van elk ongeveer 50 minuten. Je kan Sutherland nu echt zien als de President die via het politieke systeem de held wil zijn. Er voor zijn volk is en niet te egoïstisch opereert. Daarnaast zien we de andere acteurs ook groeien in hun rol. 
 
Waarbij acteur Kall Penn behoorlijk scherp uit de hoek komt. Nieuw is acteur Paulo Costanzo die we veelal kennen van komedies. Nu is hij in een serieuze rol gestapt en dat pakt best goed uit. Actrice Maggie Q laat zien dat ze meer kan dan in het eerste deel en krijgt hier ook de ruimte voor. Als FBI agente gaat ze nu zelf op pad en denkt haar eigen strategie uit. Dat past bij deze actrice. Ook al krijg je nog steeds een soort24gevoel bij deze serie, het is zeker geen slecht verhaal. Een waardig vervolg op het eerste seizoen. Ga het vooral zien. Naast de serie bevat de DVD geen extra’s.


DVD

07/11/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.