Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/12/2018

The Affair seizoen 3

In het tweede seizoen is er veel gebeurt, maar nu met het derde seizoen van The Affair gaat het verhaal gewoon weer verder. Alleen nu zijn de hoofdpersonages weer wat meer gehavend en hebben ook al lijkt het goed te gaan toch wel elk een beschadiging opgelopen. Er is inmiddels drie jaar verstreken nadat Noah Solloway (Dominic West) bekent had in de moordzaak van Scott Lockhart. Hij is vrij en probeert er het beste van te maken, maar dat gaat toch niet helemaal perfect. Hopelijk maakt hij niet weer dezelfde fout.
Zijn ex-vrouw Helen (Maura Tierney) heeft het wel wat beter, althans, ze voelt zich goed. Onderhuids heeft ze wel wat meer zorgen en schuldgevoelens. Kan het nog goed komen. Alison Bailey (Ruth Wilson) is samen met Cole Lockhart (Joshua Jackson) en Luisa Leon (Catalina Sandino Moreno) en haar dochter Joanie (Reagan/Savannah Grella) in Montauk gaan wonen. Zij heeft het wel moeilijk, want Cole wil namelijk met Luisa daar een nieuw bestaan opbouwen.  Hierdoor wordt Alisons kwade en duistere kant goed op de proef gesteld.
 
Bekentenis
De makers van The Affair weten het verhaal perfect verder te brengen. In het tweede seizoen hebben we namelijk gezien hoe Noah uiteindelijk toch een bekentenis aflegde voor de moord op Scott. En dan denk je van nu hebben we wel voldoende gezien uit het leven van de Salloways. Maar nee, dan gaat het op de juiste voet weer verder. Want de levens van deze hoofdpersonages hebben zoveel in zich dat er genoeg te vertellen valt. Met name die van Noah, die ook nu weer een nieuwe liefde aan de haak slaat, of niet? 
 
Daarnaast is dit derde seizoen ook wel weer wat vlotter dan de voorgangers. Nog steeds dezelfde cast die ervoor zorgt dat het verhaal niet aan gezichtsverlies lijdt. En tevens is het heerlijk om te zien hoe het leven van Noah nog steeds niet opgang komt. Je krijgt medelijden met hem, en ook weer niet. Dat maakt deze serie sterk. Je weet niet wat de personen gaan doen, of willen, maar toch merk je wel dat ze stabiliteit zoeken.
 
Superhelden
Delen uit dit seizoen, maar ook uit de voorgaande komen in het echte leven ook voor. Je wordt daardoor ook wel weer wat bewuster van jezelf als je bepaalde gevoelens uit of keuzes maakt. Je kan je identificeren met deze personages. Daarnaast is het fijn om even geen superhelden of actieserie te zien, maar goede drama. Een toevoeging op alles wat er momenteel aangeboden wordt. En daarbij heeft het ook nog eens een goed verhaal, een sterke cast die zichzelf blijven overtreffen. En voor de kijker niet verveeld. Het grijpt je op een manier die je bij blijft. 
 
Als je deze serie nog niet gevolgd hebt dan is het wel verstandig om eerst bij het begin te starten, want er zit namelijk wel continuïteit in. Met zo nu en dan nog een referentie naar de eerdere delen. Je zal er geen spijt van hebben als je van dramaseries houdt met een familietintje. Kijk en geniet. De serie bestaat uit tien afleveringen verdeeld over vier DVD-schijven. Daarnaast zijn er nog een aantal extra’s te zien als storytelling met Sarah Treem, het spel spelen en de kleding.


DVD

07/11/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Duits

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.