Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/01/2019

Springvloed seizoen 2

De spannende Zweedse misdaadserie Springvloed 2, gebaseerd op het boek De derde stem van schrijvers Cilla en Rolf Borjlind, laat deze keer een nieuw verhaal zien waarbij twee onderwerpen met elkaar verbonden worden. Politieagente in opleiding Olivia Ronning (Julia Ragnarsson) wordt in dit deel betrokken in een zelfmoordzaak van de buurman van haar ouders. Daarnaast zien we Abbas (Dar Salim) die te horen krijgt dat zijn ex-vriendin vermoord is in het Franse Marseille. Hij gaat samen met Tom Stilton (Kjell Bergqvist) naar de stad toe om er achter te komen wie haar moordenaar is. Als ze steeds meer te weten komen, zijn ook zij niet meer veilig. 
Na een lange tijd in het buitenland gezeten te hebben komt Olivia thuis. Ze wil nog even haar moeder zien, maar ontdekt dat die een nieuwe relatie heeft. Op weg naar huis ziet ze haar oude buurmeisje Sandra Sahlman (Saga Samuelsson) huilend op de stoep zitten. Haar vader Bengt (Jonas Sjoqvist) heeft zichzelf opgehangen. Vanaf dat moment wil Olivia de waarheid achterhalen wat er met hem gebeurd is en of dit wel zelfmoord is. Ze komt verwikkeld in een web van leugens en ontdekt dat er verbanden zijn met deze persoon. Mette Olsater, hoofd van de politieafdeling wil Olivia niet op de zaak hebben, maar ze blijft eigenwijs en volgt haar eigen methodes met hulp van Tom.
 
Zweden
De makers van Springvloed gaan in dit tweede seizoen aan de haal met een interessant verhaal. Hierin zien we een aantal verhaallijnen en onderwerpen die parallel vertelt worden en op een gegeven moment elkaar kruisen. Hierdoor speelt het verhaal zich in twee Europese steden af en maak je kennis met twee verschillende aanpakken als het gaat om het politiewerk. Met Mette in Zweden en haar Franse collega Michelle Fabre (Marie Berto) in Marseille. 
 
Als kijker kom je daardoor in een Internationale setting te recht die het verhaal sterk maakt en de personage zich een ander masker voorzetten. Er ontstaan twee kanten. De acteurs gaan hier goed mee om en zorgen ervoor dat de personage alleen maar sterker en krachtiger wordt neergezet. Met name acteur Dar Salim die Abbas speelt krijgt hierdoor een grotere rol dan in het eerste seizoen. Hij gaat hierdoor gelijk om met Kjell Bergqvist en Julia Ragnarsson het drietal gooit hoge ogen. Ze spelen overtuigend en maken het verhaal geloofwaardig en een diepere betekenis.
 
Dialogen
Daarnaast worden er naast de bekende gezichten uit het eerste seizoen een aantal nieuwkomers geïntroduceerd die zeer belangrijk zijn voor het verhaal. Hierbij spelen Saga Samuelsson, Marten Klingberg en Reine Brynolfsson erg goed. Zij zorgen voor interessante scenes, spanningen en hebben sterke dialogen. 
 
Ze laten zien dat het acteerwerk niet alleen van de woorden moet komen, maar dat het gezicht ook veel kan laten zien zonder woorden. Zij zijn als het ware de duistere figuren in dit seizoen. Die de kijker scherp houdt. Acteur Johan Widerberg die Minken speelt zorgt weer voor de humor die ook in dit verhaal niet ontbreekt. Springvloed seizoen 2 is een prima serie die gezien moet worden. Dit seizoen bestaat uit tien afleveringen en zijn verdeeld over twee schijven.  Er zijn helaas geen extra’s.


DVD

20/11/2018

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Zweeds, Frans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.