Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
19/02/2019

Johnny English: Strikes Again

English is terug en hoe, in dit derde deel gaat Johnny English (Rowan Atkinson) undercover om achter een cybercrimineel aan te gaan. Engeland wordt namelijk onder vuur genomen door diverse cyberaanvallen waardoor de levens van de Engelse burgers in gevaar komt. De premier (Emma Thomson) zet English samen met zijn rechterhand op de zaak. Er zijn namelijk geen andere geheim agenten beschikbaar. En ondanks dat English al met pensioen is gegaan, gaat hij al te graag aan het werk.
Daarnaast zien we de mediamagnaat en cyberexpert Jason Volta (Jake Lacy) die maar al te graag de premier helpen met de digitale aanvallen en biedt zijn servers aan om de geheime informatie en andere gevoelige zaken daarop op te slaan. Maar Volta heeft nog een aantal geheimen, zal English Engeland weer veilig kunnen maken en de plannen van Volta ontrafelen?
 
Mr. Bean
Net als bij de vorige twee delen zien we wederom hoe Rowan Atkinson zich mag uitleven in de rol van meesterspion Johnny English. Dit doet hij op zijn bekende manier, waardoor er weer veel humoristische scenes ontstaan en veel domme acties voorkomen. Waarin Atkinson ook weer even terug grijpt op de onnozele acties die Mr. Bean ook al deed. Voor de kijker maakt dit ook het verhaal. In dit deel zitten verrassende en goede dingen die de film interessant maken. 
 
Goede actie en een fijne cast zorgen voor een zeer vermakelijke film die je vanaf het begin tot eind met veel plezier uitkijkt. Acteur Jake Lacy speelt zijn rol als sluwe crimineel erg goed en dat maakt zijn voorkomen als een bondachtige schurk geloofwaardig. Emma Thomson mag weer even los gaan in het premierschap en zorgt voor vermakelijke scenes. Dit kan zij ook met veel plezier. Daarnaast zien we Olga Kurylenko die ook een spion is en samen met Atkinson aan elkaar gewaagt zijn. Met als resultaat leuke dialogen die ze samen hebben en daardoor het verhaal een extra dynamiek geeft.
 
Fans
Samen met Ben Miller, als Bough, vormt Atkinson met hem een prima duo. Waarbij Miller hem weer even met beide benen op de grond zet. De twee vullen elkaar goed aan, wat door de scriptschrijver als natuurlijk aanvoelt en alsof ze al jaren samen werken. Johnny English: Strikes Again is een prima comedie-actiefilm met een goede dosis humor en actie. Voor alle Rowan Atkinson fans is dit een must-see. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, de stunts, interviews en nog veel meer. 


Blu-ray

13/02/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Duits en Frans

Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.