Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
24/02/2019

Bad Times at the El Royale

Regisseur en scriptschrijver Drew Goddard heeft met Bad Times at the El Royale het film-noir genre nieuw leven in geblazen. Het verhaal dat zich afspeelt in een verlaten hotel El Royale in Lake Tahoe, op de grens van Californië en Nevada, laat zeven mensen samen komen op deze plek. Deze personages hebben elk hun eigen verhaal waarom ze op deze avond hier overnachten. Ze hebben een ding gemeen, ze verbergen allemaal een geheim. Deze crime-thriller-mysterie film laat je vanaf het begin tot het eind op het puntje van je stoel zitten.
Het verhaal begint met de introductie van zeven individuen, priester Daniel Flynn (Jeffe Bridges), zangeres Darlene Sweet (Cynthia Erivo), verkoper Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), de beeldschone vrouw Emily Summerspring (Dakota Johnson) en haar zus Rose (Cailee Spaeny), de beruchte Billy Lee (Chris Hemsworth) en de hoteleigenaar Miles Miller (Lewis Pullman). Samen zullen ze een avond overnachten in het hotel. Daarnaast zien we ook dat er in een van de kamers iemand wordt vermoord, waarvoor hij eerst iets verstopt onder de vloer van een kamer.
 
Prettig
Ze hebben de keuze om aan de zonnige kant te slapen in Californië of in de meer mysterieuze kant in Nevada. Allen zullen naast elkaar komen te zitten in Nevada. Maar daar zijn in het verleden al dingen gebeurt die het daglicht niet konden verdragen. Het hotel staat er een beetje verlaten, want een jaar eerder was de gokvergunning ingetrokken en kwam er niemand meer naar dit bekende hotel. In de jaren ’50 kwamen vele bekende sterren hier overnachten. Nu 1969 is dit niet meer zo. Zullen de hotelgasten hier een fijne nacht hebben, of komen ze meer van elkaar te weten. Miller wenst een ieder in ieder geval een prettig verblijf.
 
Naarmate het vervordert kom je steeds meer te weten van de personages. Waarom ze daar zijn en wie ze echt zijn. Iedereen heeft zijn eigen reden, maar ze komen steeds meer met elkaar in relatie. Drew Goddard heeft dit verhaal zeer goed tot in de kleinste details uitgewerkt. Zo is er een klok in de lobby die exact de tijd van de avond weergeeft. Daarnaast hebben ze met kleur en een korrelig beeld de stijl van de jaren zeventig weten te vatten. Het is een origineel verhaal waarin verschillende stijlen met elkaar in contact komen en de cast dit subliem speelt. 
 
Slim
Jeff Bridges doet zijn ding op een voortreffelijke manier. Zoals we gewent zijn van hem. Acteerwerk op hoog niveau. Actrice en zangeres Cynthia Erivo brengt haar personage tot leven met niet alleen goed acteerwerk, maar ook een goede zangprestatie. Tijdens de film zingt ze verschillende nummers ook echt. Dan krijg je het wow effect. Dakota Johnson speelt overtuigend en slim. Ze is stoer en zorgt voor een rauwe rand in het verhaal. De ‘outlaw’ Billy Lee die door Chris Hemsworth zeer goed wordt neergezet zorgt voor de spanningsboog in de actie. Zijn voorkomen is sterk en ook gevoelig.
 
De totale cast zorgt ervoor dat dit verhaal leeft en terug gaat naar het verleden toen films nog op 35 mm geschoten werden. Dit geldt ook voor deze film. Goddard heeft met Bad Times at the El Royale een klein meesterwerkje gemaakt dat origineel is en zeker niet verveeld. Een erg goede film die je moet zien. Waarin de sfeer, muziek, kleuren en het spel een totale beleving is van hoge kwaliteit. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een uitgebreid kijkje achter de schermen en trailers.


Blu-ray

20/02/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.