Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/02/2019

The House with a Clock in Its Walls

De fantasiefilm The House with a Clock in Its Walls van regisseur Eli Roth dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijver John Bellairs laat de rijke fantasie van de schrijver tot keven komen in dit spannende verhaal. We zien  Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), een jongen die zijn ouders is kwijtgeraakt door een ongeluk, die nu bij zijn oom Jonathan Barnavelt (Jack Black) komt te wonen. Zijn oom woont in een groot mysterieus huis dat al zeer oud is. Er schijnen spoken in het huis te zijn, alleen Owen heeft nog niets gezien. Alleen een goede vriendin Florence Zimmerman (Cate Blanchett) komt regelmatig langs.
Als Lewis op zijn nieuwe school begint en van een klasgenootje hoort dat er vreselijke dingen zijn gebeurt in het huis gaat hij zelf op onderzoek uit. Diep in de nacht ziet hij zijn oom met een zaklamp door de gang lopen en hij hoort getik. Waar komt dat toch vandaan? De volgende dag vraagt hij er naar en hij krijgt een verhaal van zijn oom te horen dat er in het verleden een tovenaar gewoond heeft in dit huis. En dat hijzelf ook een tovenaar is. Lewis wil graag zelf ook toverspreuken kunnen noemen. Heeft hij het ook in zich en wat is dat getik?
 
Klok
In het begin lijkt het alsof je naar een onschuldig kinderfilmpje zit te kijken, maar hoe dieper je in het verhaal komt, hoe spannender het wordt. De klok die in de muur zit van het huis schijnt iets heel ergs te kunnen zijn. En de persoon die dit gemaakt heeft is overleden. Kan Lewis zijn oom en zijn vriendin helpen om dit probleem op te lossen? 
 
De makers hebben en leuk fantasievol verhaal tot leven gebracht. En ze hebben alles uit de kast getrokken. Met name de effecten zien er goed uit. Jack Black en Cate Blanchett zijn een leuk duo. Waarbij ze ervoor zorgen dat er interessante scenes ontstaan en de kijker zich niet hoeft te vervelen. De jonge acteur Owen Vaccaro speelt prima en komt natuurlijk over. Hij past goed naast de twee gewortelde acteurs. 
 
Behekst
De stijl, muziek en de spannende opbouw van het verhaal zorgen voor de juiste ingrediënten voor deze tovenaarsfilm. Het brengt je even terug naar de periode van huizen die behekst zijn of de Adams Family. Voor jonge kijkers kunnen sommige scenes nog wel eng zijn, want er zitten elementen in die je de stuipen op het lijf jagen. 
 
Dat overigens wel erg goed uitgewerkt is. het leukste is wel de scene waarbij de acteurs aangevallen worden door pompoenen en ze onder de pompoensoep komen te zitten. Een leuke en geslaagde film om zeker te gaan kijken. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en bloopers.  


Blu-ray

13/02/2019

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby TrueHD 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.