Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
06/03/2019

The Sisters Brothers

Met The Sisters Brothers van de Franse regisseur Jacques Audiard laat de western weer herleven. Het verhaal dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijver Patrick DeWitt speelt zich af in 1850 waarin de Sisters broers Charlie (Joaquin Phoenix) en Eli (John C. Reilly) samen vele bruute moorden en diefstal plegen. Ze zijn de outlaws van Oregon. In opdracht van de Commodore (Rutger Hauer) brengen ze personen om of stelen ze andermans zaken voor deze grote heer. 
Hierdoor maken ze samen veel mee en brengt het niet alleen voorspoed, maar ook onenigheid en ruzie met zich mee. Het duo is dan wel al enige tijd samen, maar Charlie begint steeds meer de leidersrol op zich te nemen. Dit zint Eli niet, die wil dat ze gelijk zijn en gelijk worden betaald. Als ze een opdracht krijgen om de scheikundige Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) op te sporen die een methode heeft ontwikkeld om zeer snel goud uit de rivier op te sporen lopen de emoties en relatie tussen de twee op.  
 
Sjaal
Helemaal als ze onderweg een pad van bloed achterlaten doordat Charlie de vijand niet uit de weg gaat. Eli ontdekt de tandenborstel en heeft een sjaal bij zich die hem naar het verleden laat verlangen. De twee hebben beiden veel meegemaakt, maar steunen elkaar wel. Alleen als ze steeds dichterbij de goudkoorts komen zullen ze een keuze moeten maken. 
 
Het verhaal zit goed in elkaar en de twee topacteurs Phoenix en Reilly maken van elke scene een kunstwerk. De dialogen zijn scherp en soms ook humorvol. Samen beleven ze eigenlijk een spannend avontuur die ze langs verschillende werelden laat reizen en hun persoonlijkheid op de proef wordt gesteld. Regisseur Audiard heeft dit op een mooie manier in beeld gebracht. De details zien er prachtig uit en de sfeer ademt één en al western. 
 
Spel
De acteurs Phoenix en C. Reilly leveren beiden top acteerwerk. Beiden zorgen ervoor dat ze een bijzonder personage neerzetten met elk hun eigen karakter. Ze spelen als het ware een duel met elkaar dat als resultaat zeer mooie en soms intense scenes opleveren. Gewoon geweldig spel van twee topacteurs. De kijker wordt in de levens van de twee gezogen en krijgen steeds meer te zien wie ze zijn. Heerlijk. Acteur Jake Gyllenhaal zorgt voor prima acteerwerk en acteur Riz Ahmed maakt van zijn personage Hermann Kermit Warm een interessant mannetje. 
 
De muziek draagt hierbij ook een steentje bij en zorgt voor de sfeer en gevoel van die tijd. De kostuums zien er goed uit en de dorpjes laten echt een western stijl zien. Met mooie saloons en houten gebouwen die je laat wegdromen in een wereld van de cowboys. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Ga dit zien als je van westerns houdt met een rauwe rand. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


Blu-ray

26/02/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels en Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.