Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/07/2019

Instant Family

In de drama-komedie Instant Family zien we het jonge stel Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) zij hebben een kinderwens, maar zijn er nog niet uit of ze zelf kinderen nemen of willen adopteren. Bij het zien van de vele weeskinderen op een website, krijgen de twee medelijden. Een feel-good film met een maatschappelijke boodschap van regisseur en scriptschrijver Sean Anders.
Ze besluiten om een kind te adopteren. Het is een tiener, Lizzy (Isabela Moner), alleen zij heeft ook een jonger broertje Juan (Gustavo Escobar) en zusje Lita (Julianna Gamiz). Die krijgen ze er dan bij. Vanaf dat moment zal het leven van Pete en Ellie drastisch veranderen. Maken ze kinderkamers en zullen ze heldere afspraken met de kinderen moeten maken. Wat als een mooi plaatje oogt, veranderd in een confronterende omgeving waarbij de touwtjes strak gehouden moeten worden. Anders loop het allemaal uit de hand.
 
Weeskinderen
We zien acteur Mark Wahlberg weer eens in een meer serieuze familieman rol. Dat is wel even wennen. Helemaal als het verhaal nogal serieus is en het maatschappelijk probleem aangaande de vele weeskinderen in Amerika wordt benadrukt. Hij speelt niet slecht, maar je kent hem metname van actiefilms en komedies. Zijn dramaspel is nog niet helemaal overtuigend, maar wel op de goede weg.
 
Dit verhaal bevat een boodschap die regisseur Sean Anders wil overbrengen. Het is dan ook veelal gebaseerd op ware verhalen en feiten. De cast speelt zijn rol overtuigend. Met name de jonge acteurs gaan de uitdaging met de 'ouders' graag aan. Dit levert interessante scenes op, maar beloont het algehele verhaal niet als hoogvlieger. De personages zijn namelijk nogal vlak en worden verder niet uitgediept.
 
Wel is het goed dat de sociale kant wordt belicht waarbij de problematiek van het stijgende aantal weeskinderen op de politieke agenda's niet of nauwelijks zichtbaar is. Deze film doet een poging om dit weer eens aan te kaarten. De kijker zal zien hoe dit systeem in Amerika werkt. Wat dan zeker wel interessant is. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra's, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, bloopers en diverse interviews.


Blu-ray

10/07/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.