Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/08/2019

Pet Sematary

Het bekende Stephen King verhaal Pet Sematary is nu voor de tweede maal verfilmd. Deze keer hebben regisseurs Kevin Kolsch en Dennis Widmyer zich eraan gewaagt om van dit horrorverhaal een spannende film te maken. Samen met een cast die je niet zo snel verwacht in dit genre hebben ze er nog iets van weten te maken.
Louis Creed (Jason Clarke) vertrekt samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee kinderen Ellie (Jete Laurence) en Gage (Hugo Lavoie) uit de drukke stad Boston naar een meer rustige omgeving. Althans dat dachten ze. De mooie vrijstaande woning in het bos grenst aan een drukke doorgaande weg, waar met name grote trucks met hoge snelheid overheen rijden. En dus levensgevaarlijk voor jong kinderen. Daarnaast ligt er binnen hun terrein een begraafplaats voor (huis)dieren. Aan de rand ervan staat een hoge muur die niet doorbroken of overheen geklommen mag worden. Want anders….
 
King-sfeer
Tja, een Stephen King verhaal, dat al eerder in 1989 gemaakt is nu anno 2019 nog even dunnetjes over gedaan wordt. Meestal is dat dan ook een tegenvaller. Dat blijkt dan ook wel bij het zien van deze versie. Ok laten we wel eerlijk zijn, het is wel een echte ouderwetse horror met een King-sfeer. Alleen bij het zien van de trailer en dan vervolgens de film, verwacht je wel meer.
 
Daarnaast zien we acteurs John Lithgow en Jason Clarke als twee angstige mannen die liever niet in de buurt van de begraafplaats willen komen. Maar toch de grens opzoeken. Ze acteren braaf. Dat past ook bij de personages, want die zijn vrij plat. Hebben weinig inhoud. De kijker krijt niet veel van hun verleden te zien en de reden waarom ze nu op deze plek komen te wonen. Dat doet er ook niet toe, want de spanning en horror is hierin de leidraad. De titel van de film heeft dan wel een verkeerde spelling, maar is door kinderen genoteerd.
 
Voorspelbaar
Dat is wel jammer, want je verwacht een spanningsboog die de onheil laat komen. Dit gebeurt dan toch vrij snel. Hierdoor ontstaat er een op een stapeling van beangstigende voorvallen en wordt het voorspelbaar. Voor gelukkige gezinnen is dit niet het meest voor de hand liggende filmpje om te zien, maar horrorfanaten zien er misschien nog wel wat in. Oordeel zelf, veel griezelplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, een alternatief einde en nog veel meer.


Blu-ray

21/08/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms en Dolby Digital Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.