Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
29/08/2019

The Aftermath

De periode na de Tweede Wereldoorlog is nog vrij onbekend. Wat gebeurde er bij de heropbouw van de gevallen steden in Duitsland. In Aftermath zien we hoe officier Lewis Morgan (Jason Clarke) samen met zijn vrouw Rachel (Keira Knightly) hun intrek nemen in een statig huis in Hamburg. Alleen als ze besluiten de huidige bewoners op zolder te laten wonen, wordt de sfeer grimmig.Het mooie landgoed is van de Duitse architect Stephen Lubert (Alexander Skarsgard) hij woont er met zijn dochter. Tijdens de oorlog is zijn vrouw omgekomen. De Engelse officier en zijn vrouw hebben ook een litteken van de oorlog. Samen moeten ze hun liefde weer vinden. Dit gaat vrij stroef, helemaal als hij telkens van huis is. Rachel mist iets en neigt daardoor de liefde bij Stephen te halen. Dit heeft grote gevolgen voor de sfeer tussen de Engelse en de Duister.
 
Deze film geeft een interessant stukje geschiedenis weer. De periode na de overwinning op de Duitse vijand is nog vrij onbekend. Na het zien van The Aftermath krijg je ook wel medelijden met de Duitsers. Ze waren niet allemaal slecht, maar worden wel zo neergezet. De Engelsen die in Hamburg de boel weer moesten aansturen in de wederopbouw hadden toen ook nog wel dingen gedaan die eigenlijk niet door de beugel konden.
 
Koppel
Keira Knightly en Jason Clarke spelen realistisch. Als koppel zorgen ze voor interessante scenes en zijn de dialogen sterk overgebracht op de kijker. Alexander Skarsgard die aan de Duitse kant staat laat veel emotie zien. Hij gaat helemaal op in zijn rol en zet een overtuigende Duister neer die ook nog eens de taal kent. De jonge actrice Anna Katharina Schimrigk die zijn dochter Heike speelt gooit hoge ogen met haar spel. Ze laat twee kanten van haarzelf zien, waardoor we zeker nog vaker van haar kunnen gaan genieten.
 
De sfeer is perfect in beeld gebracht. Kostuums, voertuigen en de locaties zien er goed uit. Al met al een mooie film met waarbij fictie en realiteit elkaar ontmoeten. Ga dit drama zien en geniet. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra's, waaronder een kijkje achter de schermen en interviews.


Blu-ray

14/08/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.