Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
04/09/2019

Missing Link

De nieuwe animatiefilm Missing Link van regisseur Chris Butler laat een ongekend verhaal zien van de avonturier Sir Lionel Frost (Hugh Jackman) die bij de uitmuntende mannenclub wil horen. Deze club bestaat uit diverse avonturiers, jagers en ontdekkingsreizigers. Alleen als de leider van deze groep Lord Piggot-Dunceby (Stephen Fry) een uitdaging zal aangaan met Frost om een enorme monster op te sporen ontstaat er een spannend avontuur. 
Dit monster heeft Frost aangeschreven om hem op te sporen en mee te nemen. Alleen zodra Frost dit zogeheten monster heeft ontdekt, is hij eigenlijk helemaal niet eng. In tegendeel hij praat en is nog handig ook. Vanaf nu zal hij Mr. Link of Susan (Zach Galifianakis) worden genoemd. Hij komt dan ook direct met een vraag, want Link wil namelijk verenigd worden met zijn soortgenoten, de Yeti. Hiervoor zullen ze naar Shangri-La in het Himalayagebergte moeten afreizen. Alleen weten ze niet dat ze door schurken op de hielen worden gevolgd. Gaande weg sluit de beeldschone Adeline Fortnight (Zoe Saldana) zich aan bij het duo. Zij is de ex van Frost en heeft belangrijke informatie voor deze unieke reis.
 
Zoetsappige
Deze animatie is even iets anders dan het zoetsappige Disney. We zien een best volwassen verhaal dat vertelt wordt. Het bevat actie, romantiek en humor. Waardoor het niet snel voor de echt kleine kijkers is. sommige scenes zijn vrij lang in de dialoog en dat maakt het nog best een uitdaging om je aandacht erbij te houden. Het verhaal zit wel goed in elkaar, maar een echte boodschap wordt er niet mee vertelt. althans, dat je je eigen dromen achterna kan jagen en er voor mensen zijn om ze te helpen of de juiste beslissing te laten nemen.
 
De personages zijn voorzien van een sterke stemmencast. Hugh Jackman, Zack Galifianakis, Zoe Saldana, het Britse duo Matt Lucas en David Walliams, Stephen Fry en Emma Thompson zorgen allen voor een sterk voorkomen. Ze passen elk bij hun persoon. Dit maakt de film dan ook interessant. Het is niet een standaard animatie, althans er is wel een bad versus good guy. Maar dat maakt het dan ook spannend. Het grote beest, Mr. Link, ook wel Susan genoemd, is een goed doordacht personage die alle uitspraken letterlijk neemt. Dit geeft dan veel humor. Erg leuk.
 
Alle animaties zien er goed uit, het is als het ware een combinatie van stop-motion en 3D. Dit loopt lekker door elkaar heen en is erg mooi gemaakt. Hele realistische beelden en materialen zien we voorbij komen. Al met al is Missing Link een amusante film om te zien, waarbij de volwassenen dit zeker wel waarderen. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.


Blu-ray

14/08/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.