Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/10/2020

Scoob!

Voor het eerst is er weer eens een nieuwe animatiefilm van de trouwe en stoere viervoeter Scooby-Doo die samen met zijn beste vriend Shaggy Rogers (Will Forte) met zijn team Fred Jones (Zac Efron), Daphne Blake (Amanda Seyfried) en Velma Dinkley (Gina Rodriguez) met de Mysterie Machine Bus geheimzinnige en spannende avonturen beleven. We zien hoe Scooby (Frank Welker) en Shaggy elkaar ontmoeten en hoe de groep groter werd tijdens een Halloween feest. Vanaf nu is het team Mysterie Inc. compleet om samen mysteries op te lossen. 
Dan opeens, tijdens een potje bowlen worden de twee opgejaagd door robot schorpioenen en belanden ze in een ruimteschip, The Falcon Fury, van Blue Falcon ‘Brain’ (Mark Wahlberg) en zijn super-hond Dynomutt (Ken Jeong). Hij is een strijder tegen het kwaad. En nu Scooby en Shabby opgejaagd worden door de schurk Dick Dastardly (Jason Isaacs), zullen ze zijn hulp wel goed kunnen gebruiken. Fred, Daphne en Velma komen te weten dat het duo verdwenen is. Ze gaan op zoek naar hun, maar weten niet wat ze nog te wachten staat. Ondertussen gaan Scooby, Shaggy en Blue Falcon achter de schurk aan om te weten te komen wat zijn sluwe plannen zijn en deze stoppen.
 
Spannend
Regisseur Tony Cervone heeft met Scoob! een uniek verhaal vertelt dat past in de reeks van deze bekende viervoeter. Het is vlot vertelt en bevat veel spanning en sensatie. Hier en daar een leuke grap. Met verwijzingen naar Netflix, Tinder en nog meer socialmedia van deze tijd. Zo gaat ook Scooby mee met zijn tijd. Voor echte kleintjes is dit nog best spannend. Volwassenen kunnen zich goed vermaken door de vele dubbele woordspelingen en goed doordachte grappen.
 
Het is een volwassen animatiefilm waar actie voorop staat. Niet alleen de animaties zien er erg goed uit, maar we horen ook een bekende cast. Acteur Frank Welker is wederom van de partij om Scooby-Doo te vertolken. Will Forte kruipt in de huid van Shaggy en dat past goed bij hem. Verder hebben onder andere Zac Efron, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg en Jason Isaacs een bijdrage geleverd. Deze stemmen passen perfect bij de personages. De schurk in deze film heeft wel wat weg van Gru met zijn Minions.
 
Het verhaal zit leuk in elkaar, het is niet te ingewikkeld, maar wel erg origineel en realistisch. Daardoor kijkt het gemakkelijk weg en zorgt het voor voldoende afleiding in deze bijzondere tijden. Scoob! is een prima film voor jong en oud. Veel kijkplezier! In de Nederlandse versie bestaat de cast uit onder andere Huub Dikstaal, Jeske van de Staak, Pepijn van der Smam en Dewi Mentink. Deze film is vanaf nu verkrijgbaar via Video On Demand en vanaf 10 november op DVD en Blu-ray. 


DVD

07/10/2020

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 2.1 Engels, Nederlands

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.