Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/12/2020

Tenet

In de indrukwekkende en spannende actiethriller Tenet van regisseur Christopher Nolan zien we hoe de protagonist (John David Washington) een race tegen de klok aan moet gaan om een aanval op de wereld en de mensheid te stoppen. De toekomst, heden en verleden zullen elkaar tegenkomen in een schuimerwereld die dingen laat zien die voor menig mens onbegrijpelijk is. Het brein achter deze wereld is Andrei Sator (Kenneth Branagh) die op deze manier de protagonist en zijn team steeds een stapje voor is. Er zal een hard spel gespeeld gaan worden in de verschillende werelden. 
Een onbekende organisatie genaamd Tenet rekruteert een onbekende CIA agent (John David Washington) die nadat een eerdere opdracht uit de hand liep bij hun aan de gang mag gaan. Vanaf dat moment zal hij als protagonist verder gaan en de wereld totaal anders gaan zien. Hij krijgt de opdracht om de schurk Andrei Sator op te sporen en te weten te komen welk wapen hij in zijn bezit heeft om de wereld te vernietigen.
 
Toekomst
Als kijker wordt je vanaf het begin tot het eind als een achtbaan in het verhaal geduwd. Het is echt een Nolan film die hij ook zelf geschreven heeft. Hij heeft twee werelden gemaakt, het heden en de toekomst. Er kan gereisd worden tussen deze werelden en dat maakt het verhaal erg interessant. Je zit niet naar een standaard actiefilm te kijken. Het is een film met inhoudt en waar de special effects je om je oren slaan. Het ziet er allemaal erg realistisch uit. Helemaal als de hoofdpersonages even in de andere wereld zitten, die van de toekomst. Alles loopt achteruit en dat is zeer indrukwekkend in beeld gebracht.
 
De scenes zitten vlot in elkaar en het laat je in het begin even denken aan James Bond. Waarbij mooie jachten, mysterieuze plekken en mooie dames door het beeld flaneren. De stunts zijn groots en vragen veel van de acteurs. Nolan gaat graag de diepte in en dat doet hij nu ook weer. Personages krijgen goede dialogen, met diepere gesprekken. Er ontstaat een chemie tussen de acteurs waardoor de scenes boeiend en interessant blijven. Ook al is het verhaal vrij eenvoudig, of toch niet? 
 
Protagonist
De cast is erg sterk en zorgen voor de juiste sfeer die het verhaal nodig heeft. En we zien zelfs Michael Caine even schitteren als hoofd van MI6. Acteur John David Washington speelt erg goed en is zeker de juiste persoon om de rol van de protagonist te spelen. Hij staat er met veel overtuiging en laat zowel een stoere als serieuze kant van zich zien. Een acteur met vele gezichten. Ook zijn tegenspelers als actrice Elizabeth Debicki en acteur Robert Pattinson beiden zorgen voor felle dialogen, veel evenwicht en sterke scenes. En krijgt acteur Kenneth Branagh eens de kans om een schurk te spelen. Dit doet hij goed, maar had nog net een stapje verder kunnen gaan in zijn rol. Door meer macht te pakken, misschien zat het hem in het accent. Het totaal plaatje klopt gewoon en er is met veel zorg aan deze film gewerkt. 
 
Dat wil nog niet zeggen dat wat allemaal gebeurt in het verhaal ook daadwerkelijk kan en ook realistisch is, maar dat is de kracht die in de films van Christopher Nolan zit. Het is gewoon een goede film die je zelf moet ervaren. Laat het maar gewoon over je heen komen. Veel kijkplezier. Naast de film bevat is er nog een extra Blu-ray schijf waarop urenlang aan extra’s te zien is, waaronder een uitgebreid kijkje achter de schermen.


Blu-ray

21/12/2020

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Plaats uw reactie

SlakyAsgs op 14/08/2021

aurobindo sertraline best time of day to take sertraline zoloft and ambien sertraline brand name ’
Nfvheilk op 23/06/2022

college essay paper format example ucl formative essay cover sheet https://essaytruelist.com/
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.