Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

23/08/2014

13 Sins

Hoe ver gaat iemand voor geld? Dat is de vraag in de nieuwste film van Daniel Stamm (The Last Exorcism). Deze remake van een oorspronkelijk Thaise film uit 2006, lijkt nog het meest op een kruising tussen SAW en Phone Booth. Maar kan de film dan nog iemand verrassen?Elliot is een man met een hoop verantwoordelijkheden; hij trouwt binnenkort met zijn zwangere vriendin, zijn geestelijk gehandicapte broer vereist veel aandacht en dure verzorging. Bovendien wordt zijn racistische vader met iets te losse handjes uit zijn huis geplaatst en verwacht bij zijn zoon in te kunnen trekken. Hij had al een droevig inkomen, en tot overmaat van ramp wordt Elliot ook nog eens ontslagen. Maar dan is daar een telefoontje van een onbekende spelshow presentator, die hem 1000 dollar biedt voor een simpele opdracht. Als Elliot ziet dat het bedrag vrijwel direct wordt bijgeschreven op zijn rekening, besluit hij door te gaan tot de hoofdprijs van 6,2 miljoen. De opdrachten worden echter steeds extremer en gevaarlijker.

13 Sins is geen originele film. Daarvoor zijn er iets teveel SAW-delen verschenen, opdrachten met telefoons hebben we ook eerder gezien en bovendien gaat het hier om een remake van 13 Beloved, een Thaise film die goed scoorde in eigen land. Het duurde dan ook niet lang voordat de Weinstein broers de rechten kochten. Verwacht ook geen liters bloed en expliciete beelden, daarvoor kun je beter eerstgenoemde reeks opzetten.

Als tussendoortje is de film wel prima te genieten. Mark Webber (Scott Pilgrim vs. the World ) speelt de ietwat sullige Elliot die je in anderhalf uur van loser naar maniak ziet veranderen. Hoewel zijn opdrachten regelmatig ongeloofwaardig zijn, blijft het toch vermakelijk genoeg om te blijven kijken. Het is dan ook een bijzonder gemeen spel. Elliot speelt op een zeker moment niet alleen voor het geld, maar ook voor zijn vrijheid. Voor alle misdaden alleen zou hij al jarenlang de gevangenis in moeten. Een leuke bijrol is weggelegd voor Ron "Hellboy" Perlman als Chilcoat, de politieagent die op de zaak wordt gezet.

De blu-ray van eOne Entertainment voldoet technisch voor een recente film in HD, maar de bonusselectie is helaas geheel afwezig.Blu-ray

Entertainment One Benelux

1080p High Definition (16:9)

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels

Nederlands