Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/03/2014

2 Guns

Regisseur Baltasar Kormàkur (Contraband) vertelt met zijn nieuwe actiefilm 2 Guns een spannend undercoververhaal van narcotica-agent Bobby Trench en marinier Marcus Stigman. Zij zullen samen moeten werken om te infiltreren in een Mexicaans drugskartel om zo miljoenen dollars in beslag te nemen. In de hoofdrol zien we Denzel Washington en Mark Wahlberg.Bij het zien van de poster denk je al snel dat dit een doorsnee actiefilm zal zijn, maar na het zien van deze film is het toch wel iets meer dan een standaard actiefilm. Het verhaal is interessant gemaakt door twee sterke acteurs tegenover elkaar te zetten. Ze staan beide aan de goede van de wet en willen de vijand uitschakelen. Alleen zodra de baas van Marcus Stigman (Mark Wahlberg) hem verraad en dood wil hebben zal hij samen met Bobby Trench (Denzel Washington) een plan moeten beraden om deze vijand uit te schakelen.
 
Rondvliegende kogels
Het verhaal wordt rustig op gebouwd en de kijker krijgt niet direct alles te zien. Stukje bij beetje word de puzzel compleet gemaakt en zien we hoe Stigman en Trench het spel spelen. De film bevat naast het stoere werk ook leuke scenes. Waar snelle achtervolgingen afgewisseld worden met vele rondvliegende kogels en interessant acteerwerk van de beide heren.
 
Regisseur Kormàkur heeft net als met zijn film Contraband, waar Wahlberg ook de hoofdrol in speelt, een verhaal weten neer te zetten die niet alleen actie laat zien, maar ook de sociale problemen die spelen in het zuiden van Amerika en Mexico. Helaas wordt er dan weer met name nadruk gelegd op drugs, maar dat wordt op een originele manier verteld.
 
Manipuleren
Naast de hoofdpersonages zien we ook nog een aantal andere bekende acteurs voorbij komen. Hierbij valt acteur Bill Paxton het meeste op. Hij speelt Earl, een CIA agent, die aan de verkeerde kant van de lijn staat. Hij speelt zijn personage overtuigend. Dit doet hij door op een sluwe en slimme manier mensen te manipuleren en naar zijn hand te zetten.
 
Acteur Edward James Olmos speelt drugsbaron Papi Greco. Zijn spel en charisma past perfect in deze film. Hij weet zijn rol realistisch over te brengen en zorgt voor interessante scenes met Wahlberg en Washington.
 
De Blu-ray versie van 2 Guns bevat naast de film ook een aantal extra’s, waaronder niet gebruikte en uitgebreidere scenes, ‘Click Click Bang Band’: De Making-of en audiocommentaar van de regisseur.


Blu-ray

12/02/2014

Sony Home Entertainment

16:9 Breedbeeld

Engels, Frans, Spaans 5.1 DTS-HD MA

Nederlands, Engels en Frans

Plaats uw reactie

asjefs5utkhr op 12/12/2016

buy viagra online legally generic amitriptyline buy vpxl viagara doxycycline crestor amoxicillin
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.