Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
Dit is er eentje uit de Pulpput! Fertile Ground Sweet Karma Bong of the Dead


22/01/2012

2012: Ice Age

Om met de deur in huis te vallen, 2012: Ice Age 'kijk' je niet, maar deze film 'zit je uit'. Het meest zure is dat ik niet alleen ruim anderhalf uur van mijn leven aan het kijken van deze film heb vergooid, maar ook nog eens ruim een half uur aan het typen van deze recensie. Gelukkig kan ik mij troosten met de gedachte dat elke persoon die ik deze film kan besparen, er toch weer één is.

Het is overduidelijk dat Global Asylum mee heeft proberen te liften met de blockbuster The Day After Tomorrow (maar dan de titel weer meepikt van 2012 van dezelfde regisseur, Roland Emmerich), die in 2004 het licht zag en ook al met zeer matige kritieken ontvangen werd. Het is geen exacte kopie, maar de films lijken zo ongelofelijk veel op elkaar dat het onmogelijk is om aan te nemen dat hier geen leentjebuur is gespeeld. Doet u even mee?

Beide films spelen zich af in New York en er moet in beide gevallen een familielid worden gered van een zekere dood. In beide films bevriezen mensen in luttele seconden en in beide films is de vader een wetenschapper die zich bezighoudt met meteorologie. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is zo overduidelijk dat dit een kopie van The Day After Tomorrow moest worden dat het bijna pijnlijk is. En laten we eerlijk zijn, er zijn betere films om te kopiëren.

Zoals we allemaal weten was The Day After Tomorrow namelijk geen geweldige film. Hij zag er fantastisch uit, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Tot mijn grote genoegen kan ik mededelen dat zelfs dát bij deze film niet het geval is. De special effects lijken door een stagiaire in elkaar te zijn gegooid door middel van wat tutorials en zijn dermate slecht dat het gewoon lachwekkend is.

Daar komt nog eens bij dat het 'acteerwerk' (ik krijg het bijna niet over mijn lippen) zo slecht is dat je beter naar de musical van de plaatselijke basisschool kan gaan kijken. Echt, woorden kunnen niet beschrijven hoe verschrikkelijk slecht deze film is. Bij deze ook mijn excuses voor eventuele typfouten, ik schrijf deze recensie door een niet stoppende waterval van tranen.

Laat ik eindigen met een waarschuwing: ga deze film niet kijken om te zien of het echt zo slecht is. Deze film doe je zelfs je ergste vijand niet aan. Onderhoudend, verhelderend, spannend, enthousiasmerend, uniek, prachtig, ontroerend. Geen van deze woorden gaat op voor 2012: Ice Age. Zonder twijfel de slechtste film die ik ooit heb moeten uitzitten.
DVD

08/12/2011

Entertainment One Benelux

16:9

Dolby Stereo

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.