Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

09/11/2010

Money

Nick Frost is een held. Tenminste naast Simon Pegg in geweldige films als Hot Fuzz en Shaun of the Dead, dan is Nick Frost een held. De BBC brengt nu een dvd uit van de oorspronkelijk in twee delen uitgezonden verfilming van het boek "Money: A Suicide Note", echter op de dvd is geen sprake van twee delen, alles wordt gewoon in een keer voorgeschoteld. In deze tv-film van de BBC is en speelt Nick Frost alles behalve een held.John Self (Frost) is een opkomend filmregisseur. Samen met zijn producer Fielding Goodney staat hij op het punt om zijn eerste film uit te brengen. Ze verzamelen een meer dan behoorlijke cast en de investeerders zijn enthousiast. Toch zit John niet helemaal lekker in zijn vel. Zijn vriendin Selina is overduidelijk louter op zijn geld uit, hij is de helft van de tijd straalbezopen en zo niet dan vreet hij zichzelf vol en kijkt hij porno. Ook wordt hij iedere avond lastig gevallen door een stalker via de telefoon en verprutst hij de ontmoetingen met zijn jeugdliefde. Zijn slonzige levensstijl staat in contrast met het succes dat hij geniet in de filmwereld, maar ook daar zal het tij keren.  

Money is overduidelijk gericht op het leveren van maatschappijkritiek. Gemixed met een gezonde dosis humor of juist een sterke dramatische invalshoek kan dat erg goed uitpakken. Het punt is alleen dat de makers van Money vrij lastig konden kiezen tussen humor en drama, dus combineerden ze de twee maar. Ook geen probleem, mits beide elementen goed uitgewerkt zijn en dat is helaas niet het geval.                                                                                            

Nick Frost was hilarisch in de eerder genoemde Hot Fuzz en Shaun of the dead, maar toch vooral omdat hij meer de sidekick van Simon Pegg was. Nu, helemaal in zijn uppie, moet hij de film dragen en dat gaat hem helaas niet zo goed af. De pogingen tot zwarte humor zijn zelden echt grappig terwijl de film er wel op leunt. Zijn tegenspeler, Vincent Kartheiser als producer Fielding, zorgt nog wel voor enkele aardige momenten in het begin.  

Als eenmaal de kanteling van Johns succes begint en de overduidelijke plottwist zich aandient neemt het drama de overhand. Ook hier overtuigt de film nergens, het is allemaal ontzettend rechttoe rechtaan en over emotionele diepgang durf ik niet eens te spreken. De hele film is het allemaal net niet, op momenten vermakelijk maar meer ook echt niet. Jammer Nick Frost, snel op naar Paul, want dan kan Simon Pegg de beste kant in je naar boven halen.DVD

05/11/2010

Paradiso Home Entertainment

16:9 Anamorphic

Stereo AC3 2.0

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.