Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
29/06/2017

A Cure for Wellness

De spannende thriller A Cure for Wellness van regisseur Gore Verbinski geeft een kijk op de drukke wereld waarin wij werken. Het laat zien hoe gestrest een ieder is en hoe je hier een oplossing voor zou kunnen vinden. Even onthaasten en de negatieve energie weg te laten vloeien. Hoe? Door veel water te drinken en jezelf eigenlijk de tijd te geven om een reis te gaan maken in een kuuroord in de Zwitserse bergen. In een kasteel dat vele geheimen heeft en wordt gerund door dr. Volmer. Ga je mee ontspannen? Met in de hoofdrol Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth en Celia Imrie.
We zien de jonge ambitieuze zakenman Lockhart (Dane DeHaan) die een belangrijke taak heeft binnen het bedrijf. Er zit een grote overname aan te komen, waarin hij zal moeten zorgen dat dit in goede banen gedaan wordt. Alleen heeft hij fouten gemaakt en wordt het hem moeilijk gemaakt door het bestuur. Als er een brief binnenkomt van Pembroke (Harry Groener), de CEO van het bedrijf, waarin hij vermeld in een kuuroord te zijn waar hij helemaal tot rust komt en niet meer weg zal gaan. Valt dit in het verkeerde keelgat. Hij moet en zal terug naar New York moeten komen om te zorgen dat de overname doorgaat. Lockhart krijgt de opdracht om hem terug te halen.

Hotel
Hij zal daarvoor naar Zwitserland moeten reizen, naar een klein bergdorpje waar een oud kasteel het decor is van het kuuroord. Hier verblijft Pembroke, alleen die is nog bezig met de kuur. Lockhart krijgt hem daarom niet zo snel naar huis. Hij besluit om in het dorp een hotel te zoeken, alleen onderweg krijgt hij een ongeluk. Vanaf dat moment is Lockhart opgenomen in het kasteel en zal daar dezelfde kuur doorstaan. Alleen niets is meer wat het lijkt. De mensen die daar verblijven hebben een toegevoegde waarde voor de professor. Zal Lockhart nog de oude zijn bij zijn vertrek, of komt hij hier helemaal niet meer weg. En dan is er ook nog het mysterieuze meisje Hannah (Mia Goth). De spanning is in ieder geval om van te snijden.

A Cure for Wellness is een duistere thriller die niet direct het achterste van zijn tong laat zien. Naarmate het verhaal vordert zien we steeds meer zaken die niet deugen of waar men niet over wil praten. Het verhaal is in het begin van de film erg goed. Je maakt kennis met de personages, waarbij Dane DeHaan erg sterk speelt. Hij trekt je aandacht en weet zichzelf goed te kunnen positioneren tussen de andere acteurs. Mia Goth is veelal zijn tegenspeelster en speelt in het begin iemand die eerst de kat uit de boom kijkt. Dit is haar kwaliteit. Om juist rust en eenvoud in de personage te laten zien.

Invalshoeken
Jason Isaacs daarentegen is al meer van de gevestigde orde acteurs. Deze keer heeft hij de kans gekregen om twee kanten van zichzelf te laten zien. Een helpende arts en een duister persoon die iets te verbergen heeft. Dit speelt hij vanuit beide invalshoeken erg goed. Zijn spel en uitstraling maken hem degene die deze personage voldoende bagage meegeeft. Dan het verhaal, in het begin staat dit erg sterk en wordt je als kijker nieuwsgierig in wat komen gaat. Alleen dan als het laatste halfuur in gaat raken de makers even de draad kwijt.

Er wordt nog even van alles bij gehaald en dat geeft een beetje het gevoel alsof je naar een vampierenfilm kijkt, dat zeker niet het geval is. Dat is jammer, want de momenten en scenes daarvoor zaten wel goed in elkaar. Desondanks kan je hem natuurlijk ook eerder af zetten, want deze film duurt al bijna twee en een half uur. Dat vrij lang is voor dit type film. Voor een spannende avond is dit wel een aanrader, echt bang hoef je er niet van te worden.

Naast de film bevat de DVD een aantal extra’s, waaronder een aantal meditatie-filmpjes, met thema’s aarde, water en lucht. Een verwijderde scene en de totstandkoming van de soundtrack.DVD

21/06/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

Dolby Digital 5.1: Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.