Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/01/2020

Ad Astra

In de nabije toekomst zal de aarde niet meer alleen een bewoonbare planeet zijn. Ook de maan en mars zullen onderdeel worden van het nieuwe woonmilieu. Ok, het is daar natuurlijk dan wel in speciale gebouwen en onder de grond, maar er is leven. Ruimtevaarder Roy McBride (Brad Pitt) is al jaren onderweg om dingen in de ruimte te onderzoeken. Een ruimtereis is peanuts voor hem. Alleen wanneer hij benadert wordt om zijn vader op te sporen nabij Neptunus. Is het voor hem wel even iets anders.
Jaren geleden heeft zijn vader (Tommy Lee Jones) hem verlaten voor de ruimte. Hij was een van de bekendste astronauten en staat bekend als held. Maar is dat wel terecht. Zodra Roy deze missie aangaat ontdekt hij gaande weg steeds meer wat er met zijn vader gebeurt is toen hij aan een geheime missie begon. Opzoek naar buitenaards leven, dat hem helemaal naar Neptunus bracht. Alleen toen zijn onderzoeksschip kapot ging en er electrodengolven vanaf gezonden worden, lopen alle planeten en ruimteschepen gevaar. 
 
Regisseur James Gray heeft op een zeer realistische wijze de manier van leven op andere planeten in beeld gebracht. Er zijn natuurlijk al veel soortgelijke films, maar deze gaat toch nog wel een stapje verder. Het is een verhaal die met verschillende invalshoeken wordt bekeken. Met Roy als centraal figuur. Hij heeft met mooi camerawerk, een goede cast en realistische visuele effecten dit weten over te brengen op de kijker. 
 
Overtuiging
Het blijft boeiend van begin tot eind. Het is ook geen Brad Pitt show, maar maakt deel uit van een prachtige cast. Hij speelt zijn rol met veel overtuiging en op een natuurlijke manier. Niets is overdreven of nep aan zijn personage. Daarnaast zien we oudgediende Donald Sutherland en Tommy Lee Jones op een sterke manier acteren. Zij brengen op hun eigen manier voldoende evenwichtigheid aan hun rol. Deze sluit goed aan op die van Pitt. De scenes die ze samen hebben zijn sterk met een goede dialoog.
 
Ad Astra neemt je letterlijk mee naar de sterren en is hiermee een waardig ruimtevaartfilm met diepgang en een frisse kijk op het leven in de ruimte. Wellicht dat dit wel eens waarheid zal worden. Ga dit zien als je van dit genre houdt. Maar ook als je er niets mee hebt, dan is dit nog steeds een goede film om te zien. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews en nog veel meer.


Blu-ray

22/01/2020

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.